Battlefield 2042:n viimeinen palanen esiteltiin – tällainen on tiimivetoinen Hazard Zone -pelitila

Battlefield 2042:n jo julkistuksesta asti kiusoiteltu Hazard Zone -pelitila on tiimi- ja tavoitepohjaista toimintaa.

14.10.2021 23:17

EA ja DICE ovat esitelleet Battlefield 2042:n jo julkistuksesta asti kiusoitellun Hazard Zone -pelitilan, jonka on luvattu tuovan uudenlaista otetta verkon sotatantereille.

Kuten DICE on aiemmin viestittänyt, Hazard Zone ei ole varsinaisesti battle royale -tila vaan kyse on enemmänkin joukkue- ja tavoitepohjaisesta toiminnasta. Siinä pelaajat saavat vastaansa muiden neljän hengen tiimien lisäksi tekoälyvihollisia ja pelialueita riepottelevan tornadon.

Pelkkien tappojen sijaan Hazard Zonen tehtävätavoitteena on kerätä mahdollisimman monta datalevyä pudonneista satelliiteista. Neljän hengen tiimit kilpailevat datalevyjen keräämisestä, mutta niitä suojelevat myös levyt itselleen haluavat tekoälyjoukot. Tiimien on vietävä kerätyt datalevyt lentoaluksiinsa, mutta tähän tarjoutuu vain kaksi mahdollisuutta pelikierroksen aikana, minkä myötä vain kaksi tiimiä voi mahdollisesti päästä pakoon saaliin kanssa.

Battlefield 2042:n jo julkistuksesta asti kiusoiteltu Hazard Zone -pelitila on tiimi- ja tavoitepohjaista toimintaa.

Ensimmäinen evakuointi tapahtuu noin ottelun puolenvälin tienoilla, kun taas toinen lähempänä ottelun loppusuoraa. Hazard Zone -otteluiden jälkimmäisellä puoliskolla ilmaantuvat datalevyt ovatkin alkupuoliskon vastineita arvokkaampia, mutta samalla myös olosuhteet hankaloituvat lähestyvän tornadon takia. Luonnollisesti myös loput pelaajatiimit kääntävät huomionsa kohti viimeistä evakuointipaikkaa.

Evakuointi onnistuu, mikäli yksikin tiimin jäsenistä pääsee lentoalukseensa. Vahingoittuessa kuolettavasti pelaajilla on vielä mahdollisuus ryömiä turvaan, ja kuolon korjatessa muut tiimiläiset voivat palauttaa tiimikavereitaan taisteluun käyttämällä muun muassa kenttiin ripoteltuja Reinforcement Uplink -päätteitä. Tiimit voivat vuorostaan sisältää vain yhden spesialistihahmon, joten oikenlaisen kokoonpanon rakentaminen on oleellista ennen Hazard Zonelle astumista.

Onnistuneesti evakuoiduista datalevyistä tiimit haalivat itselleen vain Hazard Zonessa kelvollista pimeiden markkinoiden valuuttaa, jolla voi ostaa vain pelitilassa toimivia aseita, varusteita ja taktisia päivityksiä.

Hazard Zone on pelattavissa Battlefield 2042:n julkaisun jokaisella kartalla, ja pelitilaan voi osallistua yhteensä 32 pelaajaa pc:llä, PlayStation 5:llä ja Xbox Seriesillä, kun taas PS4- ja Xbox One -versiossa pelaajaluku on rajattu 24:ään.

Battlefield 2042 julkaistaan 19. marraskuuta. Gold- ja Ultimate Edition -version hankkineet sekä EA Play- ja EA Play Pro -tilaajat saavat Early Access -pääsyn sotatantereille jo 12. marraskuuta.

Lähde: EA

Lisää luettavaa