Alustojen välinen moninpeluu eli cross-play on työn alla Battlefield 2042:ta varten, EA ja DICE ovat vahvistaneet.

Yhtiöiden visiona olisi, että keskenään pääsisivät pelaamaan pc-, PlayStation 5- ja Xbox Series -pelaajat sekä erikseen vielä PlayStation 4- ja Xbox One -pelaajat. Raja on vedetty siis käytännössä sukupolvien välille.

Pc:llä ja uudemmilla konsoleilla Battlefield 2042 tukeekin 128 pelaajan ottelumääriä, kun taas vanhemmilla alustoilla määrä jää 64:ään. Vanhempien alustojen pelialueiden kerrotaan kokevan myös muutamia erityirajauksia sujuvan kokemuksen luomiseksi. Noin muuten ominaisuuksiltaan kaikkien versioiden pitäisi olla keskenään silti samanlaisia aina dynaamista säätä ja ympäristövaaroja myöten.

Täysin pakolliseksi cross-play-ominaisuutta ei silti tehdä. Sekä pc- että konsolipelaajat voivat halutessaan karsia toisensa pois ottelunmuodotuksesta.

Eri alustat huomioidaan vielä myös pelaajien edistymisen ja ostosten merkeissä. Hankintansa ja aikaansaannoksensa pääsee nimittäin siirtämään halutessaan PlayStationilta Xboxille sekä pc:lle ja toisinpäin.

Cross-playta on määrä testata vielä kesän aikana osana suljettua, vain erityisellä kutsulla kokeiltavissa olevaa kokeilujaksoa.

Battlefield 2042 suuntaa kauppoihin 22. lokakuuta.

Lähde: EA

Lisää luettavaa