Batman: Arkham Knightin yllättävän korkean ikärajan perusteet paljastuivat

Ikärajat paukkuvat, kun Batman ottaa uudessa pelissään astetta kovemmat keinot käyttöön. Mutta kuka kanniskeleekaan tuliluikkuja?

9.3.2015 10:56

Yhdysvaltain ja Kanadan ikäraja-arvioista vastaava ESBR on valottanut päätöstään antaa Batman: Arkham Knightille M for Mature -luokituksen. 

Rocksteadyn Arkham-sarjan aiemmat osat ovat kukin saaneet Yhdysvalloissa pykälää lievemmän T for Teen -leiman, mutta Arkham Knightin M-luokitus tarkoittaa sen sopivan vain yli 17-vuotiaille. Helmikuussa pelin ohjaaja Sefton Hill kertoi korkeamman ikärajan tulleen kehitystiimille yllätyksenä.

ESBR on nyt julkaissut selvennyksen ikärajaluokitukseen vaikuttaneista tekijöistä, mutta tekstinpätkä ei sovi juonipaljastuksia välttäville.

Tavanomaisen lähitaistelun ja lepakkobumerangien viskomisen ohella ESBR mainitsee selityksessään suoranaisen kidutuksen useampaan otteeseen: erästä epäonnista hahmoa piinataan muun muassa ”ajoneuvon renkailla”, ja toista operoidaan leikkauspöydällä täydessä valvetilassa. 

Hill itse kielsi ikärajan olevan ylimalkaisen kiroilun syytä, mutta ESBR kertoo käsikirjoituksessa esiintyvän useampia voimasanoja. Lisäksi Batman päätyy pelin aikana Gothamin punaisten lyhtyjen alueelle, jonka seksuaalisväritteinen tunnelma vaikuttaa myös tahollaan ikärajaan.

Tekstin mahdollisesti mielenkiintoisin yksityiskohta on kappale, joka kertoo pelaajan voivan ampua aseistamattomia henkilöitä ja panttivankeja. Batman itse pyrkii välttämään tuliaseiden käyttämistä ja vihollistensa tappamista, joten toiminta saattaa vihjata pelissä tapahtuvasta näkökulman vaihdoksesta.

Euroopassa Batman: Arkham Knightin M-luokitus kääntynee K-18 -ikärajaksi. Peli julkaistaan 2. kesäkuuta Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja pc:lle.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa