Baldur’s Gaten ja Star Wars: Knights of the Old Republicin pääsuunnittelija palaa videopelialalle Wizards of the Coastin alaisuudessa

22 vuotta BioWarella vaikuttanut James Ohlen rakentaa seuraavaksi pelistudiota Wizards of the Coastille.

28.4.2019 15:16

Pitkäaikainen BioWare-kehittäjä James Ohlen on palannut videopelialalla lyhyen tauon jälkeen. Uuden keikan Ohlen on löytänyt Wizards of the Coastilta, jonka riveissä hän lähtee pyörittämään Austinissa sijaitsevaa uutta pelinkehitysstudiota.

Siitä huolimatta, että Wizards of the Coast omistaa jo entuudestaan Dungeons and Dragonsin kaltaisia suurnimikkeitä, on Ohlenin studion tarkoituksena luoda uusia alkuperäisluomuksia. Studion mittaluokkaa ei toistaiseksi ole lyöty kiveen, joskin Ohlen uskoo, että emoyhtiö haluaisi siitä vielä AAA-luokan pelejä työstävän tahon. Koko on tarkoitus kuitenkin saavuttaa orgaanisesti riippuen syntyvistä tarpeista ja niiden määrittelemistä aikatauluista.

Tarkoituksena Ohlenilla oli jättää videopelit pidemmäksikin aikaa taakseen ja hän ehtikin jo kieltäytyä useammista työhaastatteluista. Wizards of the Coastin suhteen hän kuitenkin koki, että tarjous oli liian hyvä, että siitä olisi voinut kieltäytyä.

BioWarella Ohlen ehti viettää noin 22 vuotta ennen kuin hän jätti pelitalon taakseen. Hän jätti ison jäljen varsinkin yhtiön klassisempiin peleihin, sillä hän toimi esimerkiksi Baldur’s Gaten ja Star Wars: Knights of the Old Republicin pääsuunnittelijana. BioWarelta lähtönsä jälkeen hän keskittyi laajalti suunnittelemaan Dungeons and Dragonsin viidenteen versioon pohjautuvaa Odyssey of the Dragonlords -lähdekirjaa, jolla on parhaillaan meneillään menestyksekäs Kickstarter-kampanja.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa