Baldur’s Gate 3:n jaetun ruudun moninpeli saattaa sittenkin saapua Xbox Series S:lle, mutta vasta julkaisun jälkeen

Xbox ja Larian etsivät ratkaisua Baldur's Gate 3:n suorituskykyhaasteisiin.

29.8.2023 09:31

Xbox Series S -pelaajat saattavat sittenkin päästä pelaamaan Baldur’s Gate 3:n moninpeliä saman ruudun ääressä.

Kehittäjä Larian Studios kertoi viime viikolla julkaisevansa aiemmista tiedoista poiketen Baldur’s Gate 3:n myös Xbox Series X/S-konsoleille vielä tämän vuoden aikana. Julkaisun mahdollistamiseksi studio kertoo kuitenkin joutuneensa jättämään suorituskykyhaasteita aiheuttaneen jaetun ruudun moninpelin pois Xbox Series S:llä.

Studio ei kuitenkaan ole vielä lopettanut työtään Xbox Series S:n jaetun ruudun moninpelin mahdollistamiseksi. Xboxin julkaiseman viestin mukaan Larian ja Microsoft jatkavat yhteistyötään haasteiden selättämiseksi ja toiminnon tuomiseksi myös Xbox Series S -pelaajien saataville. Mahdollinen ratkaisu ei kuitenkaan ehdi valmistua vielä pelin julkaisuun mennessä, joten toiminto tulisi saataville julkaisun jälkeen ilmestyvässä päivityksessä, mikäli kehittäjät onnistuvat ylittämään suorituskykyhaasteet.

Baldur’s Gate 3:n Xbox-julkaisulle ei ole annettu vielä julkaisuajankohtaa. Pelin on kuitenkin kerrottu ilmestyvän vielä tämän vuoden puolella myös Microsoftin konsolille. PS5-pelaajat pääsevät peliin käsiksi ensi viikolla.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa