Baldur’s Gate 3 oli muuttua todeksi roolipelikonkareiden käsissä

Atari oli vuonna 2007 valmis laittamaan Obsidian Entertainmentin kehittämään täysin uutta Baldur's Gate -peliä.

16.12.2012 11:39

Obsidian Entertainment oli vähällä päästä luomaan uuden Baldur’s Gaten pääsarjaan lukeutuvan roolipelin. Yhtiön toimitusjohtaja Feargus Urquhart kertoi peliblogi Kotakulle, että sarjan oikeuksia hallussaan pitävä Atari lähestyi pelitaloa työtarjouksen merkeissä vuonna 2007.

Useita roolipeliveteraaneja työllistävä Obsidian olikin tuolloin varsin kiinnostunut loikkaamaan Baldur’s Gaten pariin. Ennen suostumusta se kuitenkin vaati projektia varten Mass Effect -luokan budjettia, johon Atari oli vuonna 2008 valmis epäröinnin jälkeen myöntymään.

Homma alkoi kariutua noin vuoden jälkeen Atarin suostumuksesta. Varsinaista sopimusta varten Obsidian oli ehtinyt suunnitella peliä kuutisen kuukautta, kunnes Atari ilmoitti ennen sitovia allekirjoituksia epäilevänsä pelitalon kykyä onnistua projektissa.

Lopullinen naula arkkuun tuli viikkoa myöhemmin, kun Atarin eurooppalainen osasto myytiin Namco Bandaille. Näin myös Obsidianin kanssa työskennellyt tuottaja päätyi ulos Atarilta.

– Me neuvottelimme kokonaisen sopimuksen, töitä vuosiksi, ja sitten selvisikin, ettei heillä ollutkaan tarvittavia rahoja, Urquhart summaa.

Tällä hetkellä Obsidian valmistelee paikoin Baldur’s Gate -sarjan jalanjälkiä seuraavaa Project Eternitya. Sen ohella se pyrkii saamaan jo ensi vuonna ulos THQ:lle työstetyn South Park: The Stick of Truth -roolipelin.

Täydellisessä unohduksessa Baldur’s Gate ei sentään parhaillaan elä. Jo tovin aikaa peliyhtiö Beamdog on parannellut sarjan alkuperäisiä pelejä Enhanced Edition -versioiden muotoon ja niistä ensimmäinen saatiinkin ulos viime kuussa. Yhtiön suunnalta on myös ilmoitettu, että täysin uuden osan kehitys voisi ehkä vielä myös kiinnostaa.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa