Baldur’s Gate 3 on varhaisten arvioiden perusteella nappaamassa vuoden 2023 parhaan pelin tittelin.

Kriitikoiden arvioita koostavan Metacritic-sivuston mukaan vuoden alkupuoliskon paras peli oli Switch-seikkailu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ylistetty seikkailupeli on kuitenkin saanut tiukan haastajan vuoden odotetuimpiin peleihin lukeutuneesta suurroolipelistä.

Baldur’s Gate 3:n on pelin massiivisen mittakaavan vuoksi ehtinyt arvioida vasta kourallinen julkaisuja, mutta pelille on Metacriticin mukaan ehtinyt saada arvionsa 20 kriitikolta. Larian Studiosin roolipelin arviopistemäärä on näiden 20 arvion perusteella 97 pistettä sadasta, mikä nostaa sen 2023 parhaiten arvioiduksi peliksi 96 pistettä saaneen Tears of the Kingdomin edelle.

Baldur’s Gate 3:n varhaisten arvioiden perusteella kyseessä on myös yksi kaikkien aikojen parhaimmista peleistä. Metacriticin pisteytyksessä yli 97 pisteen arviot on kerännyt vain 5 peliä.

Arvioiden lisäksi Baldur’s Gate 3 on osoittautunut myös myyntimenestykseksi. Peli nousi Steamissa yhdeksi kaikkien aikojen uusista julkaisuista ja on julkaisustaan alkaen keikkunut tasaisesti alustan pelatuimpien pelien listan kärkisijoilla. Baldur’s Gate 3 julkaistaan ensi kuussa myös PS5:lle, jonka lisäksi Larian Studios työskentelee edelleen haastavaksi osoittautuneen Xbox Series X/S -julkaisun kanssa.

Lähde: Metacritic

Lisää luettavaa