Avaruuden herruutta ja uuden sukupolven virtuaalitodellisuutta – tässä viikon suurimmat uutiset

Uutisia, kommentteja ja tähtiportteja viikolta 19.

16.5.2021 20:07

Päättyneellä viikolla otettiin varovaisia vilkaisuja virtuaalitodellisuuspelaamisen lähitulevaisuuteen sekä todistettiin muun muassa Tähtiportin yllättävää elpymistä. Lisäväriä on sitäkin luvassa vielä pelaajien maailmaan niin kuin myös parillakin eri sukupolvella pelattavaa Battlefieldia.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


PlayStation 5 saa lisäväriä ympärilleen – kaksi uutta DualSense-ohjainvaihtoehtoa paljastettiin

PlayStation 5 on saamassa kevyttä lisäväriä ympärilleen vielä piakkoin. Aiemmin viikolla huhuillut DualSense-ohjaimen uudet värivaihtoehdot ovat osoittautuneet nimittäin todeksi ja aloittavat suuntaamisensa kauppoihin kesäkuun aikana.

Samoihin aikoihin on tosin raportoitu, että PS5:n konsolipula voisi Sonyn mukaan jatkua vielä ensi vuonnakin.

Lue koko uutinen

Myöntäkää pois: tosi tylsä tuo kaikkien odottama musta ohjain cosmic redin rinnalla! -Poliisitapaus

Hyvän näköisiä on! Toivottavasti toisivat jossain kohtaa retro tyylisen ohjaimen värilisillä kuvio näppäimillä ja perus nuolinäppäimillä. -Nobo


Remedy paljasti peliprojektiensa tilanteen: uuden AAA-pelin tuotanto alkaa, Crossfire X:n yksinpelikampanja valmistuu ja ilmaiseksi pelattavan Vanguardin kehitys etenee vauhdilla

Kotimainen pelistudio Remedy Entertainment on kertonut viimeisimmän tulosjulkistuksensa yhteydessä uusia tietoja kehitysprojektiensa tilanteesta. 281 henkilöä työllistävän studion lähes kaikki Control-pelin kehittäjät ovat siirtyneet nyt uusien projektien pariin.

Lue koko uutinen


HTC esitteli uuden sukupolven virtuaalitodellisuusvisiirinsä – tässä on 5K-resoluutiolla varustettu Vive Pro 2

Teknologiayhtiö HTC on esitellyt uuden Vive Pro 2 -virtuaalitodellisuusvisiirinsä. Vive Pro 2 lupailee ainakin teknisten määritelmiensä perusteella huippuluokan virtuaalitodellisuuskokemusta.

Lue koko uutinen

Resoluutio ja FOV ovat kyllä hyviä, mutta kuvanlaatu riippuu paljon myös linsseistä, joten testaamatta on paha sanoa mitään. -Refloni


PlayStation Studiosilla on työn alla yli 25 PlayStation 5 -peliä

PlayStation Studiosilla on työn alla iso joukko PlayStation 5 -pelejä, studion pomo Hermen Hulst kertoo. Joukossa on useita jo aikaisemmin paljastettuja nimikkeitä, kuten tuore God of War:, Gran Turismo 7 ja Ratchet & Clank: Rift Apart, mutta listalle mahtuu myös iso joukko toistaiseksi julkistamattomia pelejä.

Lue koko uutinen


Tähtiportti palaa uutena videopelinä – Stargate: Timekeeper paljastui

Scifisarja Tähtiportti on saamassa oman uuden videopelinsä. Teos on Stargate: Timekeeper ja sitä kehittää julkaisija Slitherinen tukemana Phantom Doctrine– ja Hard West -peleistä aiemmin tunnettu CreativeForge Games.

Lue koko uutinen

Olen jo pitempään odotellut SG-peliä, viimeinen joka piti tulla oli: Stargate SG-1: The Alliance jota sitten koskaan e tullutkaan..peli oli kuitenkin aika lupaava. Itse toivoisin kahta räskintä- ja strategia-peliä. -Billet


Battlefield 6 julkaistaan molempien sukupolvien konsoleille, EA vahvistaa

Electronic Arts on vahvistanut, että seuraava Battlefield julkaistaan sekä vanhemmille että uuden sukupolven konsoleille. Muun muassa EA:n talousjohtaja Blake Jorgensen toteaa pelin olevan hieno molemmilla konsolisukupolvilla, mutta entistä näyttävämpi uusilla järjestelmillä.

Lue koko uutinen


Raportti: Uuden sukupolven PSVR-visiirin resoluutio paljastui – mukana muun muassa tärinämoottoria ja katseenseurantaa

Epäviralliset raportit kertovat uusia yksityiskohtia Sonyn hiljattain julkistamasta uuden sukupolven PlayStation VR -visiiristä. Upload VR -sivuston useampien kehittäjälähteiden perusteella uusi PlayStation VR turvautuisi muun muassa korkeamman resoluution ohella katseenseurantateknologiaan.

Lue koko uutinen

Hyvä jos kunnostavat katseenseurannan, tarkentamaton alue meinaa häiritä jo alkuvalikossa jos ei teatraalisesti kääntele päätään. -Erik H.

Juuh, en tiedä visiirin tärinöistä, mutta suurempi resoluutio ja katseenseuranta ovat ehdottomasti loistavat lisät, samaten kuin kamera visiirissä. -Bloob


Avaruuden herruus odottaa jälleen – Galactic Civilizations IV paljastui

Galactic Civilizations IV on paljastunut strategiakehittäjä Stardock Entertainmentilta. Niin sanottua 4X-tyyliä edustava vuoropohjainen kliksuttelu näkee julkaisunsa ensi vuonna pc:llä, mitä nyt alpha-testiä sopii odottaa vielä kesän aikana.

Lue koko uutinen


Resident Evil Village rikkoi kolmen miljoonan kappaleen myyntirajapyykin – kauhutoiminta keikkuu Steam-tilastojen kärjessä

Perjantaina julkaistua Resident Evil Villagea on toimitettu maailmalle sekä myyty digitaalisesti yhteensä kolme miljoonaa kappaletta, Capcom on tiedottanut. Koko Resident Evil -pelisarjan kokonaismyynti on näin ollen ohittanut yhtiön mukaan 100 miljoonaa kopiota.

Lue koko uutinen

Olen ymmärtänyt etteivät ihanan uhkea Lady Dimitrescu ja kaunis vampyyrikartano olekaan kuin vain 1/3 osa peliä. Petyin, kun trailerit antoivat ymmärtää niiden olevan pelin pääpointti ;( -Nelia19


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – Mass Effectin elvytys ja moninpelattava Robin Hoodin legenda

Vanhojen muistelu oli taas kovassa huudossa tällä viikolla, sillä kovasti pyydelty Mass Effect Legendary Edition toi kiitellyn scifiroolipelitrilogian takaisin ehostetussa kuosissa. Oman eräänlaisen paluunsa teki myös alun perin vain Japanissa nähty Famicom Detective Club, joka uusiutui isosti Switchille. Kaiken tämän taustalla Robin Hood innoitti tuoretta verkkoryöstelypeliä ja kostea selviytymispeli Subnautica sai jatkoa.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa