Atlas Reactor on uniikki verkkotoimintapeli MMO-konkareilta

Rift- ja Defiance-massiiviroolipeleistään muun muassa tunnetun Trion Worldsin seuraava peli ei ole enää MMO-, vaan vuoro- ja tiimipohjaisuuteen nojaava kilpailullinen verkkotoimintapeli.

30.8.2015 13:30

Massiivimoninpeleistä lähinnä tähän asti tunnettu pelitalo Trion Worlds on aikeissa kokeilla jotain hieman maltillisempaa seuraavalla projektillaan. Viikonlopun aikana yhtiö on julkistanut pc-peli Atlas Reactorin, jonka on tarkoitus tarjota sekä vuoro- että tiimipohjaista moninpelitaktikointia nopeatempoisessa kuosissa.

Keskiössä Atlas Reactorissa nähdään kymmenen pelaajan verkkopeliottelut, joissa kaksi viiden hengen joukkuetta yrittää lakaista toisensa maailmankartalta. Toiminnaltaan peli jakaantuu kahteen vaiheeseen. Näistä ensimmäisessä pelaajat antavat samanaikaisesti puolen minuutin ajan liikkumis- ja hyökkäyskäskyjä omalle pelihahmolleen. Tämän jälkeen on hahmojen aika toteuttaa käskyt. Tämä tapahtuu myös samanaikaisesti, mitä nyt osan käskytyypeistä hahmot toteuttavat aina aikaisemmin kuin toiset. Mikäli menestyä siis haluaa, eivät pelaajat voi tuijottaa vain omaa napaansa, vaan käskytyksen yhteydessä on aina tärkeää yrittää ennakoida myös muiden pelaajien toiminta-aikeita.

Trionilla luvataan, että vuoropohjaisesta rakenteestaan huolimatta Atlas Reactorin pelaaminen tulee olemaan hyvinkin sutjakkaa. Koska vuorot suoritetaan samanaikaisesti lyhyen aikarajan sisällä, ei pelaajien pitäisi joutua juurikaan odottelemaan, vaan toiminta pysyy käytännössä lähes jatkuvasti liikkeessä. Keskimäärin yhden ottelun Trion arvioi Atlas Reactorissa kestävän noin 10-20 minuuttia.

Atlas Reactoria tähdätään saataville ensi vuodeksi. Ilmaispeliksi suunnitellun teoksen alfatestiin voi hakeutua mukaan pelin kotisivujen kautta.

Trionin aikaisempiin peleihin lukeutuvat esimerkiksi scifi-henkinen Defiance ja hieman fantastisempi pelikokemus Rift. Se on vastannut myös korealaisen ArcheAge-pelin länsijulkaisusta.

Lähde: PC Gamer, Game Informer

Lisää luettavaa