Atari täyttää 50 vuotta – talvella juhlitaan peräti 90 pelin Atari 50: The Anniversary Celebrationilla

Mukana myös haastatteluja, kehitysmateriaaleja ja kuusi klassikoita fiilistelevää uutuuspeliä.

1.7.2022 15:09

Peliteollisuuteen merkittävän jäljen jättäneen amerikkalaisyhtiö Atarin perustamisesta tulee nyt heinäkuussa kuluneeksi 50 vuotta, minkä kunniaksi tulossa on sen historiaan useammallakin eri tavalla kurkistava juhlapaketti Atari 50: The Anniversary Celebration.

Retropelipaketteihin erikoistuneen Digital Eclipsen tuotos pakkaa sisäänsä kaikkiaan 90 peliä, joista pääosa ovat tuttuja Atarin eri vaiheista aina 70-luvulta 90-luvun Lynx- ja Jarguar-teoksiin asti. Pelien osalta mukana nähdään myös kuusi teosta, jotka yhdistelevät ja paikoin myös kuvittelevat uudelleen Atarin klassisia teoksia.

Uudet pelit ovat:

  • Swordquest: AirWorld – neljäs osa aikoinaan kesken jääneeseen Swordquest-sarjaan
  • Haunted Houses – moderni vokselipohjainen 3D-jatko-osa Atari 2600:n kauhupelille
  • VCTR-SCTR – vektoripohjaisia pelejä juhlistava teos, joka yhdistää ideoita muun muassa Asteroidsin ja Tempestin kaltaisista klassikoista
  • Neo Breakout – kaksin pelattava Pongin ja Breakoutin yhdistelmä moderneilla grafiikoilla
  • Quadratank Tank-sarjan uusi nelistään pelattava osa, joka yhdistää aiempien pelien ideoita
  • Yars’ Revenge Reimagined – visuaalisesti uudelleenluotu versio Atari 2600 -klassikosta

Pelien ohella Atari 50: The Anniversary Celebration pakkaa sisäänsä kehittäjähaastetteluja ja arkistomateriaaleja, jotka käyvät läpi Atarin mittavaa historiaa ja vaikutusta pelialaan. Haastattelussa mukana nähdään niin Atari-konkareita kuin firman ulkopuolisiakin vaikuttajia.

Tulossa Atari 50: The Anniversary Celebration on PlayStation 5:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Seriesille, Xbox Onelle, Switchille sekä pc:lle talven aikana. Hintaa sille kertyy noin 40 euroa.

Lähde: Atari

Lisää luettavaa