Atari kiusoittelee paluusta laitebisnekseen – mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan

Atari kiusoittelee tuovansa markkinoille vielä uuden Ataribox-pelilaitteen. Mitään erityisen suurta siltä ei kannattane kuitenkaan odotella.

18.6.2017 04:00

Pelialan entinen suurnimi Atari halutaan rinnastaa pelien ohella taas myös pelilaitteisiin. Viime viikosta asti yhtiö on kiusoitellut kevyesti jonkinlaisesta Ataribox-laitteesta, ja nyt tällä viikolla sen nykyinen toimitusjohtaja Fred Chesnais on varmistanut VentureBeat-sivustolle, että Atari tekee tosiaan paluuta ”laitebisnekseen”.

Atarin nykytilan tuntien mitään erityisen merkittävää tulevalta Atariboxilta ei todennäköisesti kannata tosin odottaa. Tämän päivän Atarilla ei ole lähinnä muuta kuin nimellisiä kytköksiä takavuosien legendaan ja sen monet uudet pelit, kuten RollerCoaster Tycoon World ja Asteroids: Outpost, eivät ole juuri kehuja keränneet. Vaikka firma tekee Chesnain mukaan nykyisin myös voittoa, on hankala uskoa, että sillä olisi kummoisia resursseja kasassa laitekehitystä varten.

Yleinen veikkaus Atariboxin suhteen onkin ollut se, että tulossa olisi jokin Nintendon minikokoisen NES-konsolin kaltainen retroilutuote. Retroilu ei olisikaan tämän päivän Atarille mikään uusi juttu, sillä vasta aiemmin viime vuonna se pakkasi jälleen joukon vanhoja pelejään Atari Vault -nimisiin kokoelmapaketteihin. 

Tarkemmin Atariboxista kuullaan myöhemmällä ajankohdalla. Toistaiseksi Chesnais on halunnut vasta vain kuvailla laitetta kertomalla, että se perustuu ”pc-teknologiaan”.

Lähde: VentureBeat

Lisää luettavaa