Assassin’s Creed Valhallan suurlaajennus esiteltiin – myös ilmainen Valhalla- ja Odyssey-yhteistarina saapuu tiistaina

Dawn of Ragnarök koittaa maaliskuussa, mutta Eivor ja Kassandra kohtaavat huomenna.

15.12.2021 09:20

Assassin’s Creed -sarjan ystäville on luvassa uutta pelattavaa tuttujen pelien puitteissa. Ubisoft on julkistanut Assassin’s Creed Valhallan aiemmin povatun kolmannen maksullisen lisäosan, minkä lisäksi Valhalla sekä tätä edeltänyt Assassin’s Creed Odyssey päivittyvät ilmaisella tarinasisällöllä jo huomenissa tiistaina.

Alkuvuodesta saapuva maksullinen Valhalla-lisäosa kulkee nimellä Dawn of Ragnarök, ja sen olisi tarkoitus aloittaa pelin niin sanottu toinen lisäsisältövuosi. Ubisoftin mukaan kyseessä on koko Assassin’s Creed -sarjan suurin lisäosa, joka jatkaa viikinkiseikkailun mytologisempaa puolta sankarivainajien asuinsijoilla Valhallassa. Pelaajat suuntaavat Odinin saappaissa kääpiöiden valtakuntaan Svartalfheimiin, josta jumalten kuninkaan on pelastettava poikansa Balder.

Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Svartalfheimin pelialueen lupaillaan olevan kokonsa puolesta noin kolmasosa emopelissä nähdystä Englannista. Hajaantuneita ja piiloutuneita kääpiöitä etsiessään Odin saa vastaansa muun muassa uusia vihollistyyppejä, kuten jää- ja tulijättiläisiä, joita kohdatessa suorat hyökkäykset eivät aina ole se järkevin vaihtoehto. Seikkailua piristetäänkin uusilla kyvyillä, kuten esimerkiksi jääiskuilla, teleportaatiolla ja mahdollisuudella muuntautua korpiksi. Taidot laitetaan koetukselle myös valkyrioiden haasteissa, joissa kohdataan kovempia vastuksia taisteluareenalla.

Dawn of Ragnarökin pitäisi lisätä peliin noin 35 tunnin verran pelattavaa, ja sen olisi määrä ilmestyä 10. maaliskuuta 2022.

Odotellessa pelaajat voivat kuitenkin sukeltaa sekä Assassin’s Creed Valhallassa että sitä edeltäneessä Assassin’s Creed Odysseyssa ilmaisiin Crossover Stories -tarinatehtäviin, jotka päivittyvät peleihin tiistaina 14. joulukuuta.

Kuten nimi antaa ymmärtää, ilmaistehtävien tarkoituksena on pistää kahden tuoreimman Assassin’s Creed -seikkailun päähahmot tapaamaan toisensa. Odysseyn uusi Those Who Are Treasured –tehtäväkokonaisuus pohjustaa tarinaa antiikin Kreikassa, kun taas varsinainen kohtaaminen tapahtuu Valhallaan saapuvassa A Fated Encounter -tehtäväkokonaisuudessa. Tarinan ohella mukaan lupaillaan muun muassa uusia pelialueita.

Assassin's Creed: Crossover Stories

Crossover Stories -tehtävät voi kertoman mukaan pelata omilla emopeleistä tutuilla hahmoillaan, eli joko Kassandralla tai Alexioksella Odysseyssä sekä mies- tai naispuolisella Eivorilla Valhallassa. Kun hahmot tapaavat Valhallassa, Eivor saa kuitenkin aina vastaansa Kassandran, joka on hahmon tarinallisesti kanoninen versio.

Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarökin julkistustrailerin sekä Crossover Stories -kokonaisuuden esittelyvideon voi katsoa ohesta.

Lisää luettavaa