Assassin’s Creed -luojan ja Ubisoftin välinen oikeuskiista päättyi sopimukseen

Kolmisen vuotta sitten käynnistynyt kiista Ubisoftin ja Assassin's Creed -suunnittelija Patrice Désiletsin välillä on päättynyt sopuun, jonka suhteen molemmat osapuolet tuntuvat olevan varsin iloisia.

26.4.2016 22:10

Julkaisijajätti Ubisoft ja Assassin’s Creedia aikoinaan luomassa ollut pelisuunnittelija Patrice Désilets ovat onnistuneet löytämään sovun jo lähes kolme vuotta sitten käynnistyneeseen konfliktiinsa.

Kesäkuussa 2013 Désilets ilmoitti haastaneensa Ubisoftin oikeuteen saatuaan omasta mielestään perusteettomasti kenkää yhtiöstä aiemmin saman vuonna. Haasteellaan mies hakikin Ubisoftilta sekä korvauksia tapahtuneesta että myös oikeuksia noihin aikoihin työstämäänsä 1666: Amsterdam -nimiseen peliinsä. Hankkeissaan Désilets näyttääkin nyt ainakin jossain määrin onnistuneen, sillä oman Panache Digital Games -studionsa kautta julkaisemassaan tiedotteessaan mies kertoo olevansa nyt 1666:n omistaja.

– Olen iloinen, että Ubisoft ja minä kykenimme pääsemään sopimukseen, joka salli minun saada takaisin oikeudet 1666: Amsterdam -projektiini, Désilets saneli studionsa tiedotteessa.

Myös Ubisoftin suunnalta on osoitettu eräänlaista tyytyväisyyttä sopimusta kohtaan.

– Tämä sopimus on hyvä uutinen meille kaikille. Ubisoftin luovat tiimit ovat työstämässä parhaillaan innovatiivisia projekteja, jotka jättävät jälkensä alaan vielä vuosien ajaksi. Tämä on juuri se asia, johon haluamme kohdistaa energiamme voidaksemme jatkaa kaiken sen rakentamista, minkä parissa olemme työskennelleet Quebecissa jo lähemmäs 20 vuoden ajan. Kuten olemme jo aiemmin ilmaisseet, Patrice on kyvykäs suunnittelija ja toivommekin hänelle kaikkea hyvää hänen tulevaisuutensa kannalta, Ubisoftin toimintaa Montrealissa ja Torontossa vetävä Yannis Mallat kuvailee Panachen tiedotteessa.

Désiletsin ja Ubisoftin löytämä sopu saattaa viimein tuoda pisteen osapuolten väliselle varsin erikoiselle historialle. Alunperin Désilets työskenteli Ubisoftilla vuosina 1997-2010, minä aikana hän puuhaili Assassin’s Creed -sarjan lisäksi esimerkiksi myös Prince of Persia: Sands of Timen ja Donald Duck: Quack Attackin parissa. Vuonna 2011 hän liittyi osaksi THQ:n uutta Montrealissa sijaitsevaa studiota, jossa hän ryhtyi työskentelemään juurikin 1666: Amsterdamin kanssa. THQ:n kaaduttua kuitenkin vuoden 2012 lopulla päätyivät sekä THQ Montreal että 1666 Ubisoftin ostamaksi ja näin ollen Désilets palasi yllättäen Ubisoftille lyhyeksi ajaksi.

Parhaillaan Désilets työstää perustamassaan Panache Digital Games -studiossa Ancestors: The Humankind Odyssey -nimistä projektia, joka paljastettiin virallisesti aiemmin viime vuonna. Tiedossa ei vielä ole, mitä Désilets ja Panache aikovat tehdä saamillaan 1666-oikeuksilla.

Lähde: Panache Digital Games

Lisää luettavaa