Arkham Knight on ”Batmania synkimmillään” – ikäraja sen mukainen

Batman: Arkham Knightin ohjaaja kertoo edeltäjiään korkeamman ikärajan saaneen pelin ansainneen luokituksen kypsillä teemoillaan, ei ylimääräisellä hurmeella tai kiroilulla.

25.2.2015 07:57

Yhdysvaltain ja Kanadan ikärajaluokituksista vastaava ESBR on antanut kesällä julkaistavalle Batman: Arkham Knightille M for Mature -leiman.

Käytännössä M-luokitus tarkoittaa Arkham Knightin sopivan vain yli 17-vuotiaille. Pelin kehittäneen Rocksteady Studiosin aiemmat Batman-pelit, Arkham Asylum ja Arkham City, luokiteltiin kukin aikoinaan myös nuoremmille teineille sopiviksi.

IGN-pelisivustolle annetussa haastattelussa pelin ohjaaja Sefton Hill kertoo yllättyneensä sen saamasta korkeasta ikärajasta, vaikka aiemmatkin osat venyttelivät luokitusten rajoja järkyttävimpinä hetkinään.

– Emme kirjoittaneet peliä mikään tietty ikäraja mielessä. Vahvat hahmot vievät juonta ja miljöötä tiettyihin suuntiin kuin itsestään, Hill selventää.

Hill painottaa haastattelussa, ettei ikäraja ole tarpeettoman verellä tai voimasanoilla mässäilyn tulosta, vaan luonnollinen jatke pelissä käsitellyille teemoille. Batman on Arkham Knightissa Hillin mukaan vahvempi kuin koskaan, joten hänen vastustajansa joutuvat ottamaan kovemmat keinot käyttöön.

– Tiedän, että korkeampi ikäraja tarkoittaa, että nuoremmat fanimme joutuvat jättämään pelin tällä kertaa väliin. Olisi kuitenkin ollut väärin laimentaa kertomaamme tarinaa vain jotta saisimme sille suuremman yleisön, Hill toteaa haastattelun lopuksi.

Batman: Arkham Knight julkaistaan 2. kesäkuuta Xbox Onelle, Playstation 4:lle ja pc:lle.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa