Ark: Survival Evolvedin uudistettu julkaisu on viivästynyt, kehittäjä Studio Wildcard kertoo.

Aikaisemmin tänä vuonna julkistetun remasteroidun version oli määrä ilmestyä elokuussa. Kehittäjä on kuitenkin kertonut kohdanneensa haasteita Ark: Survival Ascendedinä tunnetun pelin kehittämisessä Unreal Enginen uudella versiolla.

Ark: Survival Ascendedissä käytetään Unreal Engine 5.2:ta, mikä on tunnetun pelimoottoriteknologian uusin versio. Studio kertoo uusimmassa blogipäivityksessään pelimoottorilla työskentelyn osoittautuneen haastavaksi, minkä vuoksi se tarvitsee lisää aikaa pelin viimeistelyyn. Studio Wildcardin mukaan uuden pelimoottoriversion hyödyntäminen on kuitenkin samaan aikaan jännittävää, sillä kehittäjät löytävät koko ajan uusia keinoja teknologian viemiseksi seuraavalle tasolle.

Studio kertoo lisäksi joutuvansa karsimaan pelisisältöä, minkä seurauksena myös julkaisuhintaa on alennettu. Ark: Survival Ascendedin julkaisuversio sisältää The Island -laajennuksen sisällön, mutta pelaajat joutuvat odottamaan Scorched Earthin julkaisua joulukuuhun asti. Ragnarok ja Aberration taas on määrä julkaista ensi vuoden alkupuolella ja loput kartat myöhemmin tämän jälkeen.

Viivästyksen myötä Ark: Survival Ascendedin on nyt määrä ilmestyä pc:lle, Xbox Series X/S:lle ja PS5:lle lokakuussa 2023. Pelin alennetuksi julkaisuhinnaksi kerrotaan 40 dollaria, jonka jälkeen varhaisversion hinta asettuu 45 dollariin.

Lähde: Studio Wildcard

Lisää luettavaa