Arcade on kuollut, julistaa maineikas suomalaisstudio Housemarque

Suomalainen Housemarque ei näe tulevaisuutta arcade-tyylisissä peleissä. Tulevia projektejaan varten se onkin muuttamassa seuraavaksi suuntaansa.

1.11.2017 14:08

Pitkäikäinen suomalainen pelitalo Housemarque on etsimässä uutta suuntaa seuraaville luomuksilleen. Keskiviikona julkaistussa kirjeessään studion toimitusjohtaja Ilari Kuittinen on kylmästi todennut arcade-tyyppisten pelien kuolleen, sillä hyvistä arvosanoista huolimatta Housemarquen viimeisimmät pelit, kuten Nex Machina, eivät ole myyneet erityisen hyvin.

– Siinä missä osa peleistämme on saavuttanut massiivisen yleisön ilmaisjakelun kautta läpi erilaisten myyntikanavien, ei se ikävä kyllä auta meitä maksamaan kehittäjillemme, Kuittinen toteaa kirjeessään.

Kuittisen mukaan peliala on kulkemassa parhaillaan kohti moninpelivetoisia ja yhteisökeskeisiä kokemuksia, minkä Housemarquen on seuraavaksi myös huomioitava. Parhaillaan studion kerrotaankin tutkiskelevan tulevia projektejaan varten asioita, jollaisia siltä ei välttämättä ensimmäisenä odottaisi. Samalla Kuittinen kuitenkin vannoo, etteivät studion arvot ole muutoksen alla vaihtumassa. Jatkossakin firmalta pitäisi pystyä odottamaan siis pelejä, joissa pelattavuus on laitettu kaiken edelle ensiluokan toteutuksella.

Eräänlaisena hyvästinä arcade-tyylille Housemarque on tänään keskiviikkona julkaissut oheisen musiikkivideon Nex Machinaa varten tehdystä Let Me Save You -kappaleesta. Nex Machinan lisäksi Housemarquen viime aikojen tunnetuimpiin peleihin lukeutuvat Resogun, Super Stardust HD, Dead Nation, Outland ja Alienation.

Lähde: Housemarque

Lisää luettavaa