Apple iskee lusikkansa mikromaksukeskusteluun – loottilaatikoista halutaan läpinäkyvämpiä

Apple on ottanut asiakseen määritellä, että App Storen sovelluksien on jatkossa kerrottava, minkälaisin todennäköisyyksiin niistä ostettavat loottilaatikot antavat tavaraa.

21.12.2017 22:14

Apple on ottanut omalla tavallaan kantaa näin loppuvuodesta kuhisseeseen mikromaksukeskusteluun.

Osana kehittäjille suunnattua ohjeistustaan elektroniikkajätti kehoittaa jatkossa, että ostettavia loottilaatikoita tai niiden kaltaisia satunnaismekaniikkoja käyttävien sovellusten on kerrottava ennen ostoksen tekoa, millaisella todennäköisyydellä niistä voi saada mitäkin virtuaalisia esineitä.

Kiinassa asiasta hahmoteltiin vuosi sitten jo vastaavaan ideaan nojaava laki, mutta länsimaissa käytäntö ei ole varsinaisesti ottanut ainakaan vielä tuulta alleen. Applen ohjeistuksessa yllättävintä onkin, että yhtiö näyttäisi ainakin näin ulkoapäin katsottaessa lisänneen vaatimuksen alustaansa oma-aloitteisesti.

Nähtäväksi seuraavaksi jääkin, onko uudella säännöllä minkälaisia vaikutuksia loottilaatikoitta hyödykseen käyttäviin peleihin noin yleensä. Muutamia suosituimpia tällaisia, kuten Clash Royale ja Hearthstone, ovat jo ennalta niittäneet kovaa tahtia valuuttaa varsinkin juuri iOS-laitteilla, joten Applen säännöstelyllä luulisi olevan ainakin jonkinlaista sanavaltaa mobiilipelien hahmottumiseen noin yleensä. Edellyttäen siis, että sitä ylipäätänsä edes seurataan.

Lähde: Apple

Lisää luettavaa