Apple esitteli viimein kauan huhutun virtuaalitodellisuuslaitteistonsa – 3 500 dollarin VR-kalustolla voi myös pelata

Tällainen on Applen Vision Pro -VR-laitteisto.

6.6.2023 05:51

Apple on paljastanut Vision Pro -virtuaalitodellisuuslaitteistonsa.

Teknologiajätin on jo pitkään huhuttu työstävän omaa VR-kalustoaan. Nyt paljastettu Vision Pro on odotetusti korkeaan hintaluokkaan istuva virtuaalitodellisuuslaitteisto.

Yhdysvalloissa 3 500 dollarin hinnalla myytävä laite on varustettu kahdella 23 miljoonan pikselin Micro-OLED -näyttöpaneelilla, joiden ansiosta Vision Pro pystyy esittämään virtuaalisia 4K-ruutuja. Laitteisto tukee katseen ja käsien seurantaa ilman erillisiä laitteita, jonka lisäksi sitä voi ohjata myös puheella. Laite on yhteensopiva myös Magic Keyboard- näppäimistön ja Magic Trackpadin panssa.

Applen ”tilatietokoneeksi” kutsuma Vision Pro vaikuttaisi olevan pitkälti suunniteltu tuttujen sovellusten käyttöön laajennetun todellisuuden tilassa. Vision Pron esittelymateriaaleissa laite heijastaa sovelluksia ruuduiksi todellisessa maailmassa. Laite myös sisältää visiirin etuosaan sijoitetun näytön käyttäjän silmien esittämiseksi. Toiminnon avulla käyttäjät voivat pysyä paremmin kytköksissä ympäröivään maailmaan.

Tuottavuuskäytön lisäksi laitteella voi myös pelata, sillä Vision Pro tukee ainakin mobiililaitteilta tuttuja Apple Arcade -pelejä. Laite tukee myös muita peliohjaimia, kuten PS5:n DualSenseä. Pelisessiot eivät kuitenkaan veny kovin pitkiksi, sillä laitteen ulkoinen virtalähde tarjoaa noin kaksi tuntia käyttöaikaa.

Vision Pro saapuu markkinoille aluksi Yhdysvalloissa vuoden 2024 alkupuolella. Laitteen saapumisesta muille markkina-alueille ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

Lähde: Apple

Lisää luettavaa