App Storessa tehty pian 50 miljardia latausta – Angry Birds ladatuin maksullinen sovellus (päivitetty)

App Storen latausmäärien lähestyessä 50 miljardia on Apple paljastanut listoja ladatuimmista applikaatioista. Varsinkin pelit kuten Angry Birds juhlivat korkeilla sijoituksilla.

4.5.2013 13:27

Applen mobiililaitteiden oma App Store -sovelluskauppapaikka lähentelee jälleen uutta virstanpylvästä. Vuoden 2008 kesällä julkaistusta palvelusta on pian ladattu kaikkiaan 50 miljardia sovellusta.

Juhlistaakseen tapahtumaa Apple on julkistanut listoja kaikkien aikojen ladatuimmista App Storen maksullisista ja ilmaisista sovelluksista. Suomalaisväriä näistä ei puutukaan edes rapakon toiselle puolella, sillä kaikkien aikojen ladatuin maksullinen sovellus Pohjois-Amerikassa on Rovion alkuperäinen Angry Birds -peli. Angry Birds Seasons löytyy samaisen listan sijalta viis, Angry Birds Space sijalta kymmenen, kun taas paikan 18 on napannut Angry Birds Star Wars. Peleistä kaksi jälkimmäistä julkaistiin viime vuonna.

Toiseksi ladatuin maksullinen sovellus Amerikassa on ollut Fruit Ninja. Doodle Jump loikkii puolestaan aivan sen perässä.

Ladatuin pelikategorian ulkopuolelle jäävä maksullinen sovellus on pikaviestiapplikaatio WhatsApp Messenger. Sitä on ladattu kuudenneksi eniten. Kaikkiaan 25 ladatuimman maksullisen sovelluksen listalta löytyy vain kaksi muuta applikaatiota, jotka eivät ole pelejä.

Ilmaisista sovelluksista kärkisijaa pitää Pohjois-Amerikssa perinteinen Facebook-applikaatio. Korkeimmaksi sijoittunut peli ilmaisten sovellusten joukossa on Zyngan Words With Friends Free, jota on ladattu kuudenneksi eniten. Angry Birds Free on listalla paikalla 13.

Sovellukset suosioineen voi kurkata aluekohtaisesti iTunesista. Suomessakin perinteinen Angry Birds pitää kärkisijaa iPhonen maksullisten sovellusten puolella ja löytyy iPad-puolelta sijalta neljä. Muita suosittuja pelejä ovat niin Fruit Ninja kuin Cut the Ropekin.

Pohjois-Amerikkaa koskevat listat voi katsastaa VentureBeatista. Applen latauslaskurin löytää puolestaan kätevästi Applen kotisivuilta.

Päivitys 4.5 15.53: Applen iTunesissa näkyvät listat ovatkin aluekohtaisia, ei maailmanlaajuisesti laskettuja. Yllä oleva uutinen käsittelee pääosin siis vain Pohjois-Amerikan latauksia, ei koko maailman. Uutista on muokattu sen mukaiseksi.

Lisää luettavaa