App Store pilkkoo käyttäjiensä ostohistoriaa iOS 9:n rikkoessa pelejä (päivitetty)

iOS 9:n pakottaessa kehittäjiä päivittämään pelejään ovat käyttäjät huomanneet, etteivät he voi enää uudelleenladata App Storesta ostamiaan sovelluksia, mikäli ne on poistettu myynnistä.

9.10.2015 11:59

Joukko iOS-pelejä on päätynyt hilajttain väliaikaisesti poistetuksi Applen App Store -sovelluskaupasta. Syynä tähän on ollut uusi iOS 9 -käyttöliittymä, joka on luonut sen tason yhteensopivuusongelmia joillekin peleille, etteivät kehittäjät ole halunneet pitää tuotoksia uusien asiakkaiden ulottuvilta ennen kuin ne on korjattu.

Poistettujen pelien joukkoon lukeutuvat muun muassa monet Telltale Gamesin pelit, BioShock ja Ghost Trick. Mikä mobiililaitteensa käyttöjärjestelmää ei ole päivittänyt ja jokin App Storesta kadonneista peleistä löytyy vielä ladattuna laitteelle, pitäisi pelin peluun vielä onnistua sentään huoletta.

Tämä ei ole sinällään mitään uutta, sillä iOS-päivitykset ovat pakottaneet kehittäjiä ennenkin joko korjaamaan tai hylkäämään pelejään. Tapahtumaketju on kuitenkin tuonut esiin uuden erikoisen muutoksen Applen App Storessa. Siinä missä aiemmin käyttäjille on tarjottu mahdollisuus aina uudelleenladata ostamiaan sovelluksia, vaikka kyseinen sovellus olisikin poistettu varsinaisesta myynnistä, ei se tällä hetkellä enää onnistu. Kun jokin sovellus on nyt poistettu myynnistä, on se samalla kadonnut kokonaan käyttäjien ostohistoriasta, jos kehittäjä ei tuo sovellustaan uudelleen kaikkien saataville.

Toistaiseksi on epäselvää, onko muutos miten tarkoituksellinen. Mobiilipelaamisen erikoistunut pelisivusto Pocket Gamer raportoi kuulleensa Applen edustajalta, että kyseessä olisi nimenomaan uusi käytäntö. Mobiilisivusto Touch Arcade kertoo kuitenkin kuulleensa Applen yhdysvaltalaiselta PR-osastolta, ettei yhtiö ole muuttanut käytäntöjään uudelleenlatauksien suhteen, mikä viittaa mahdollisuuteen siitä, että kaikki tämä voisi olla bugin syytä. Varmaa nyt lähinnä onkin, että sovelluspoistojensa suhteen kannattaa ainakin toistaiseksi olla varovainen, ennen kuin asiaan saadaan selvyys.

Päivitys 9.10. kello 15:00: Sekä Pocket Gamer että Touch Arcade ovat nyt raportoineet, että ainakin osa käyttäjien ostohistoriasta kadonneista peleistä olisi palannut takaisin. Oletettavasti sovellusten katoaminen ostohistoriasta ei ole ollut siis täysin Applen suunnitelmien mukaan edennyt tapahtuma.

Lähde: Kotaku, Pocket Gamer, Touch Arcade

Lisää luettavaa