Ansioitunut roolipelikehittäjä siirtyy Segan omistukseen

Sega on nappaamassa hallintaansa Index Corporationin toiminnan. Näin ollen Megami Tensei -peleistä tuttu pelitalo Atlus siirtyy toimimaan osana Sonic-siilin kotitannerta.

18.9.2013 13:41

Sega Sammy on vahvistanut ottavansa haltuunsa japanilaisen holding-yhtiö Index Corporationin toiminnan. Sega muodosti hankintaa varten myös uuden tytäryhtiö Sega Dream Corporationin, jonka nimen alla Indexin liiketoimintaa on määrä harjoittaa.

Index Corporation hakeutui velkojensa takia konkurssiin viime kesäkuussa. Hankintaprosessin Sega uskoo saavansa päätökseen marraskuuhun mennessä.

Hankinnan myötä japanilainen pelitalovanhus Atlus siirtyy Segan hallintaan. Tämä tarkoittaa, että Segalla on jatkossa käsissään pääsy sellaisiin mainekkaisiin tuotteisiin, kuten Shin Megami Tensei, Persona ja Etrian Odyssey.

Sega on tehnyt yhteistyötä Atlusin kanssa Japanissa vuodesta 2012 asti toimimalla maassa sen pelien jakelijana. Yhtiö uskoo hankinnan auttavan erityisesti vakaan tulovirran saavuttamisessa. Se on myös aikeissa hyödyntää hankintaansa video- ja mobiilipelien ohella osana Pachinko-liiketoimintaansa.

Bloomberg raportoi, että kaupan arvo voisi olla arviolta noin 14 miljardia jeniä eli sellaiset 106 miljoonaa euroa.

Aikaisemmin tänä vuonna Sega nappasi haltuunsaa strategiapelikehittäjä Relicin ja sen Company of Heroes -sarjan pelijulkaisija THQ:n kaaduttua.

Lähde: Sega Sammy, Bloomberg

Lisää luettavaa