Another World suuntaa moderneille konsoleille ensimmäistä kertaa 20 vuoteen

Another World on seuraavaksi saapumassa niin Sonyn, Nintendon kuin ilmeisetsi myös Microsoftinkin viimeisimmille vehkeille.

18.6.2014 19:20

Eric Chahin klassikkoteos Another World täyttää tänä vuonna 23 vuotta, mutta se ei estä peliä levittäytymästä edelleen uusille alustoille. Tämän viikon torstaina Toinen maailma kutsuu sekä Wii U:n että 3DS:n omistajia, kun taas kesäkuun 25. päivä on PlayStation 4-, 3- ja Vita-pelaajien vuoro.

Ilmeisesti jossain vaiheessa pelistä saadaan myös vielä versio Xbox Onellekin.

Tämä on ensimmäinen kerta reiluun 20 vuoteen, kun Another World tuodaan kotikonsoleille, jotka ovat julkaisuajankohtaan nähden katsottavissa vielä kohtalaisen moderneiksi laitteiksi. Osuvasti uusilla alustoilla myyntiin saadaan juurikin pelin paranneltu 20th Anniversary Edition -versio, joka on ollut aiemmin saatavilla mobiililaitteille ja pc:lle.

Ranskalaisen tietojenkäsittelyasiantuntija Sébastien Briaisin toimesta Another World käännettiin toki vasta vuosi sitten myös Atarin edesmenneelle Jaguar-konsolille. Jaguarin ”parhaat päivät” nähtiin kuitenkin jo 90-luvulla.

Uusimmat versiot Another Worldista ovat näillä näkymin kustantamassa noin 8 euroa. 20th Anniversary Editionin myötä peli on pelattavissa sekä vanhoilla kunnon Amiga-grafiikoilla että myös uusitulla ulkoasulla. Myös pelin tarkistuspistetarjontaa on hieman hiottu modernimpaan kuosiin.

Saatuaan julkaisunsa alkujaan vuonna 1991 oli Another World aikaansa nähden hyvinkin elokuvamainen peli. Pelattavuudeltaan peli yhdisteli toki sekä tasoloikkaa, räiskintää että pulmanratkontaakin, mutta tämä kaikki nidottiin keskelle näyttävää visuaallista tarinankerrontaa. Paikoin juuri tästä syystä peli vilisee äkkikuolemia, jotka varsinkin tänä päivänä saattavat näyttää erittäin armottomilta ja jopa epäreiluilta.

Lähde: PlayStation Blog, Nintendo Life, Nintendo UK

Lisää luettavaa