Angry Birds -kehittäjä paljasti tänään lukuja yhtiön edellisen kalenterivuoden taloudesta. Rovion liikevaihto oli viime vuonna 75,4 miljoonaa euroa ja tulostakin kertyi ennen veroja 48 miljoonaa euroa.

Roviolla oli viime vuoden alussa 28 ja lopussa 224 työntekijää. Se laajensi toimintaansa Tukholmaan ja Tampereelle sekä osti animaatiostudio Kombon ja Futuremarkin pelipuolen.

Kasvua nähtiin erityisesti muualla kuin pelipuolella, sillä noin 30 prosenttia viime vuoden liikevaihdosta tuli oheistuotteista ja lisensoinneista.

Yhteensä Angry Birds -pelejä ehdittiin aldata viime vuoden loppuun mennessä 648 miljoonaa ja kuukausittaisia pelaajia kertyi 200 miljoonaa. Näihin lukuihin ei luonnollisesti lasketa Angry Birds Spacea, joka julkaistiin vasta maaliskuussa ja ehätti jo rikkomaan erinäisiä ennätyksiä.

– Olemme hyvin optimistisia vuodeta 2012 tuotekehitykseen, huippukehittyneeseen brändäykseen, brändin suojeluun ja yrityksen rakenteeseen tehtyjen merkittävien sijoituksien ansiosta, Rovion toimitusjohtaja Mikael Hed povaa lehdistötiedotteessa.

Lähde: Rovio

Lisää luettavaa