Android-pohjainen GameStick pyrkii tarjoamaan kannettavan kotikonsolin

Muistitikkua muistuttava Android-konsoli GameStick pyytää kuluttajilta rahoitusapua.

2.1.2013 15:41

Ouya ei ole välttämättä ainut pelikonsoli, joka saa syntynsä joukkorahoituspalvelu Kickstarterin avulla. Uusi markkinoille pyrkivä yrittäjä on laite nimeltä GameStick, jota työstää älytelevisioiden pelipuolen parissa leipänsä tähän mennessä ansainnut PlayJam-yhtiö.

Kuten Ouya, on GameStickista tarkoitus saada avoin ja ennen kaikkea edullinen Android-pohjainen pelikonsoli. Ouyasta poiketen GameStick on kuitenkin muistitikkua muistuttava laite, joka mahtuu kuljetettavaksi omassa Bluetoothia hyödyntävässä ohjaimessaan ja joka pelatessa sujautetaan vain television HDMI-porttiin.

GameStickin kerrotaan olleen kehityksessä hieman yli vuoden ajan. Tähän mennessä siitä onkin saatu työstettyä useita prototyyppejä, joista löytääkin myös videon uutisen ohesta.

Kuluttajilta rahaa projektin seuraaviin vaiheisiin tarvitaan 100 000 dollaria seuraavan 29 päivän aikana. Laitteen varsinaiseksi hinnaksi kaavaillaan 79 dollaria eli noin 60 euroa. Kehittäjät myös lupaavat sen pelien olevan edullisia ja joissain tapauksissa jopa ilmaisia.

Teknologialtaan GameStickin pitäisi olla seuraavanlainen:

  • Suoritin – Amlogic 8726-MX
  • Muisti – GB DDR3 / 8GB FLASH
  • WiFi – 802.11 b/g/n
  • Bluetooth – LE 4.0
  • Käyttöjärjestelmä – Android Jelly Bean

 

Lisätietoja projektista saa oheisista videosta sekä projektin Kickstarter-sivuilta.

Linkki prototyyppivideoon

Lisää luettavaa