Analyytikot uskovat: Grand Theft Auto 6 saapuu viimeistään vuonna 2024

Finanssialan analyytikot ovat kurkistaneet kristallipalloihinsa, ja povaavat GTA6:n saapuvan noin kahden vuoden päästä.

14.1.2022 16:11

Rockstar Games ei ole vielä puhunut halaistua sanaakaan hartaasti odotetusta Grand Theft Auto 6:sta, mutta se ei ole hidastanut huhumyllyä vuosien varrella. Tällä kertaa finanssialan analyytikot ovat kuitenkin kurkistaneet kristallipalloonsa ja ennustavat GTA6:n ilmestyvän huhtikuuhun 2024 mennessä.

Ennusteen takana ovat Jefferies- ja Cowen-sijoituspankkien analyytikot, jotka pohjaavat ennusteensa hiljattaiseen tiedotteeseen, jonka Rockstar Gamesin emoyhtiö Take-Two Interactive julkaisi ilmoittaessaan aikeistaan ostaa mobiilijätti Zynga.

Tiedotteessa Take-Two nimittäin povaa, että yhdistyessään yhtiö odottaa saavuttavansa vuosittaisella tasolla 14 prosentin kasvukoron tilikausien 2021-2024 aikana. Vaikka Zynga-kauppa onkin merkittävä, analyytikot eivät usko pelkästään mobiilijätin hankinnan johtavan tulokseen.

Axios-uutissivuston pelitoimittaja Stephen Totilon esiin nostamassa ennusteessa Jefferiesin analyytikko uskookin, että Take-Twon tuotekirjossa on vain muutamia riittävän isoja paukkuja, joilla tulos saavutetaan. Tästä johtopäätöksenä Jefferiesin väki ennustaa Rockstarin julkaisevan ainakin yhden suuren pelin talousvuoden 2024 loppuun mennessä. Cowenin analyytikko Doug Creutz vuorostaan tähdentää, että ilmoituksen myötä juurikin Grand Theft Auto 6 julkaistaisiin Take-Twon talousvuoden 2024 aikana.

Take-Two Interactiven talousvuosi 2024 käynnistyy huhtikuussa 2023 ja päättyy maaliskuussa 2024.

Myös aikaisemmat vahvistamattomat huhut ovat veikkailleet Grand Theft Auto 6:n ilmestyvän vasta useamman vuoden päästä. Muun muassa viime heinäkuussa raportoitiin huhuista, joiden mukaan Vice Cityyn sijoittuvan GTA6 ilmestyisi joko vuonna 2024 tai 2025.

Take-Twon tai Rockstarin edustajat eivät ole kommentoineet tai vahvistaneet raportteja. Huomionarvoista on myös, että alkujaan jo vuonna 2013 julkaistut Grand Theft Auto V sekä Grand Theft Auto Online tekevät uuden sukupolven loikan PlayStation 5:lle ja Xbox Seriesille maaliskuussa.

Lähde: PC Gamer, Stephen Totilo (Twitter)

Lisää luettavaa