Pelialan analyytikko Michael Pachter on selventänyt kommenttejaan käytettyjen pelien estämisestä rautatasolla. Mies sanoi seuraavan sukupolven konsoleihin huhuillun ominaisuuden taistelevan alustanhaltijoita vastaan ja olevan itsemurha laitevalmistajalle.
Viimeisimmässä Pach Attack -jaksossa Pachter kertoo, että olisi valtava virhe estää käytettyjen pelien toimiminen seuraavan sukupolven konsoleissa.
– Luulen, että ala hajoaa kappaleiksi. Jos käytetyt pelit estetään seuraavan sukupolven laitteissa, emme tule näkemään enää videopelejä. Kuuletteko Sony ja Microsoft? Teidän on pakko tukea käytettyjä pelejä.
Analyytikko myös huomautti, ettei Sonyllä ole intressejä estää käytettyjen pelien toimivuutta, sillä yhtiö tekee bisnestä myös rojalteilla.
– Miksi käytettyjä pelejä ei tuettaisi? Sony ei myy ohjelmistoja valtavissa määrin. Korkeintaan noin 10 % myynnistä on Sonyn omaa tuotantoa ja loput 90 % kolmansien osapuolten. Sony ei tulisi kasvattamaan omaa myyntiään prosenttia tai kahta enempää.
Tämä pieni kasvu tulisi musertumaan jos pelaajat siirtyisivät Microsoftin leiriin uuden laitekannan myötä. Skenaario, joka tulisi käytäntöön jos Sony ei tue käytettyjä pelejä ja Microsoft tukisi. Mega-yhtiöt eivät ole niin tyhmiä antaakseen kilpailijallensa moista etua, saatika niin ilkeitä, että kyräilisivät pelaajia vastaan yhdessä.
Analyytikko myös tuomitsee julkaisijoiden väittämät käytettyjen pelien myynnistä aiheutuneista tappioista. Käytetyt pelit edesauttavat pelikulttuuria ja johtavat uusien pelien myyntiin, mikä tasoittaa markkinoita pitkässä juoksussa, hän toteaa.
– Mitä toiminta oikeastaan kustantaa julkaisijoille? Arvioin korkeintaan viiden prosentin menetyksen myyntiin. Valtaosa ihmisistä ei läpäise pelejään viikossa, he pelaavat ne läpi noin kolmessa viikossa tai yhdessä kuukaudessa. Kaikki eivät myöskään osta pelejään julkaisupäivänä ja ehkä noin 40 % uutena ostetuista peleistä palaa kiertoon.
Pachterin mukaan vain pieni osa 40 % käytettynä myyntiin tulevista peleistä palautuu aikana, jolloin se vaikuttaisi uuden pelin myyntiin, jonka tavanomainen myyntikausi on kolme kuukautta julkaisusta.
– Tämäkö kannibalisoi bisnestä? Korkeintaan viiden prosentin verran. Pachter lopetti.
Lähde: VG247