Analyytikko: PlayStation 4 on halvempi kuin Xbox One

Analyytikko arvioi Xbox Onen olevan PlayStation 4:sta kalliimpi. Löytyypä mieheltä myös perusteluja.

4.6.2013 10:49

Maagisista ennustuksista tunnettu analyytikko Michael Pachter on tällä kertaa uuden sukupolven konsolien hintojen kimpussa.

Miehen arvioiden mukaan PlayStation 4:n valmistus tulisi maksamaan Sonylle 275 dollaria kun vastaavasti Microsoft joutuisi pulittamaan Xbox Onen valmistuksesta 325 dollaria. Lopulliseksi myyntihinnaksi muodostuisi miehen veikkauksen mukaan PlayStation 4:n kohdalla 349 dollaria ja Xbox Onen kohdalla 399 dollaria.

Pachter pohjaa ennustuksensa Xboxin korkeammalle hinnalle sillä todennäköisellä skenaariolla, että Microsoft ryhtyisi tarjoamaan erinäisiä kytkykauppapaketteja yhdessä teleoperaattoreiden ja palvelintarjoajien kanssa.

– Koska voimme katsoa suoratoistavaa televisiota kaapelin, teleoperaattorin tai satelliitin tarjoamina Xbox Onen välityksellä, näin tv -ja puhelinoperaattorit voisivat myydä monivuotisia sopimuspaketteja, joissa Xbox One tulisi mukana, selittää Pachter.

Se, että Xbox Onen on oltava ”aina verkossa”, tarkoittaa Pachterin mukaan todennäköisesti sitä, että laite vaatii laajakaistayhteyden. Tämä vuorostaan vihjailisi sitä, että palvelintarjoajilla saattaisi olla jonkinlainen porkkana kytkyjään varten.

Pachter myös pitää mahdollisena, että Microsoft päättäisi julkaista konsolistaan valmiin Xbox Live Gold -jäsenyyden sisältävän mallin. Samaa toimintaperiaatetta yhtiö on soveltanut Xbox 360:n kanssa uuden mantereen puolella.

– Myös Sony voisi tukea PlayStation 4:ää ennaltamaksettujen PlayStation Network -tilausten kautta, mutta toisinkuin Microsoftilla, sillä ei ole kyseisestä toiminnasta aiempaa historiallista kokemusta, Pachter vertaa.

On mahdollista, että sekä Microsoft että Sony julkistavat konsoleidensa viralliset hinnastot ensi viikon E3-messuilla. Helmikuussa japanilainen sanomalehti Asahi Shimbun oli arvioinut PlayStation 4:n hinnan ulottuvan 400 dollarin yläpuolelle.

Lähde: CVG

Lisää luettavaa