Analyytikko: PC-pelimyynnit ohittaneet konsolit

Markkina-analyytikon mukaan ilmaispelit ja verkkoareenat ovat siivittäneet pc-myynnit ohi konsoleista. Uusi konsolisukupolvi tasoittaa kuitenkin kaulaa.

28.4.2014 05:30

Pc-pelimarkkinoiden myyntien kerrotaan ohittaneen konsolipelit maailmanlaajuisilla markkinoilla.

Pelimarkkinoita analysoivan DFC Intelligencen omistaja David Cole kertoo pc-pelien ohittaneen konsolimarkkinat liikevaihdossa laajemman yleisönsä avulla. Uuden konsolisukupolven julkaisun pitäisi kuitenkin tasoittaa maailmanlaajuista tilannetta pikkuhiljaa.

-Maailmanlaajuisella tasolla pc-pelit ovat ohittaneet konsolit, mutta uusien konsolijärjestelmien julkaisun myötä konsolimyyntien pitäisi kasvaa, Cole toteaa PCR-julkaisun haastattelussa.

Colen mukaan konsolit ja pc ovat vaihtaneet paikkaa pelaajien näkemyksissä. Valtaosa konsolipelaajista pelaakin nykyisin myös pc:llä.

-Iso ero on siinä, että konsolit ovat nyt luksustuote ja pc:t ovat välttämättömyys. Vain muutama vuosi sitten tilanne oli toisinpäin. Tämä tarkoittaa, että pc:llä on laajempi yleisö.

Colen mukaan ilmaiseksi pelattavat pelit ja etenkin League of Legendsin ja Dota 2:n kaltaiset verkkopelit pärjäävät vahvasti pc-markkinoilla. Tulevaisuudessa Cole odottaa alustojen välisten rajojen hämärtyvän entisestään. Esimerkiksi Blizzardin mobiilialustoille ja pc:lle julkaistu ilmainen Hearthstone-keräilykorttipeli on esimerkki tällaisen mallin toimivuudesta.

Lähde: PCR

Lisää luettavaa