Amnesia-kehittäjien uusi kauhupeli sai soman alun – myyntiodotukset jo kukistumassa

Frictional Games on tyytyväinen uuden Soma-kauhupelin saamaan julkaisumenestykseen, vaikka sen alustavat myynnit näyttävätkin jäävän hieman viimeisimmän Amnesia-pelin varjoon.

3.10.2015 03:45

Viime viikolla julkaisunsa saanut kauhupeli Soma on hyvää vauhtia jo ohittamassa myyntimenestyksellään kehittäjiensä odotukset. Pelin luonut ruotsalaisstudio Frictional Games paljasti torstaina, että Somaa on myyty tähän mennessä nyt yli 92 000 kappaletta, kun alkujaan pelin toivottiin keikkuvan 100 000 kappaleen myynneissä vasta kuukauden ikäisenä.

Vertailumielessä Frictional on paljastanut, että sen viiden vuoden takainen kauhuhitti Amnesia: The Dark Descent myi aikoinaan ensimmäisen viikkonsa aikana noin 20 000 kappaletta. Frictionalin julkaisema ja The Chinese Roomin kehittämä kaksivuotias Amnesia: A Machine for Pigs ylsi sen sijaan ensimmäisellä viikolla jo 120 000 kappaleen myynteihin.

Huomioida sopii, että kahdesta edellisestä Amnesia-pelistä poiketen Soma on julkaistu pc:n ohella myös PlayStation 4:lle. Frictional ei ole voinut sopimuksellisisista syistä johtuen paljastaa, miten pelin myynnit ovat jakautuneet alustoittain.

Vielä toistaiseksi noin viisi vuotta kehitteillä ollut Soma ei ole ollut Frictionalille voitollinen peli. Omille päästäkseen pelin pitäisi myydä triplasti sen, missä pisteessä peli nyt on. Jo nykyisillä myynneillään Soma on kuitenkin jo varmistanut, että Frictionalin toiminta on käytännössä turvattu seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Soman julkaisuun liittyen Frictional on myös paljastanut, että toisin kuin yhtiön aiempien pelien kanssa, ei yhtään piraattiversiota pelistä ollut tietävästi liikkeellä ennen pelin saapumista kauppoihin. Tämä on saattanut olla osasyy sille, että Frictional on saanut Soman kanssa vähemmän teknisiä avunpyyntöjä pelin laittomasti ladanneilta pelaajilta kuin mitä on tapahtunut sen muiden pelien kanssa. Tästä huolimatta Frictionalilla ei toki ole täyttä varmuutta siitä, miten vinhaan waretettu peli Soma on tähän mennessä todellisuudessa ollut.

Pienoisena negatiivisena ilmestyksenä Soman julkaisu näyttää pudottaneen Amnesia-myyntejä 30 prosentilla. Vastaavaa tapahtui aiemmin The Dark Descentin myyntien kanssa, kun A Machine for Pigs julkaistiin, mutta tämän Frictional ymmärtää pelien nimellisen yhteyden takia. Soman tapaus sen sijaan kummastuttaa studiota jonkin verran, sillä peli on täysin oma erillinen nimikkeensä Amnesia-sarjasta.

Seuraava askel Frictionalin tiimille on ottaa hieman lomaa ja palata sitten sorvin ääreen dokumentoiden Soman pelimoottorin toimintaa pelin modaamisesta kiinnostuneille pelaajille. Sitten studion onkin jo aika keskittyä uusiin salaisiin projekteihinsa.

Ohessa Soman arvostelumenestystä kuvastava pelin tuore traileri.

Lähde: Frictional Games (Facebook)

Lisää luettavaa