Amerikan PlayStationin laadunvalvonta köhii: helppoa platinasaavutusta luvannut peli tupsahti väliaikaisesti saataville

Sony on poistanut Amerikan PlayStation Storeen pariksi päiväksi päässeen 1000 Top Rated -pelin, jonka ensisijainen lupaus oli tarjota pelaajille helppo platinasaavutus.

29.6.2017 20:38

Pohjois-Amerikan PlayStation Storessa päästiin tällä viikolla kummastelemaan hieman poikkeuksellisempaa pelijulkaisua. Parin päivän ajan kauppapaikalla ehti olla napattavissa kovin lupaavasti nimetty ★★★★★ 1000 Top Rated, jonka ensisijainen markkinointikikka oli pelaajille annettu lupaus kaikkein helpoimmasta platinasaavutuksesta.

Pelin mainonta ei sinällään ollut väärässä. Yksinkertaisia palapelipulmia tarjoillut peli jakeli trophy-saavutuksia nimittäin kuin karkkia, ja parhaimmillaan siitä on ollut mahdollista napata ne kaikki noin 20 minuutissa. Hintakaan pelillä ei ollut paha: julkaisualennuksesta sen pystyi nappaamaan 98 sentillä.

Sony on sittemmin päätynyt vetämään 1000 Top Ratedin pois saatavilta pyytäen kehittäjää ainakin muuttamaan pelin nimeä ja jättämään tropheilla mainostamisen.

Tapaus on herättänyt kasvavissa määrin huolta PlayStation Storen laadunvalvonnasta. Vasta aiemmin tänä vuonna juurikin Amerikan puolella hämmennystä aiheutti myös yksinkertaisesti roskaksi todetun Life of Black Tiger -pelin ilmestyminen kauppapaikalle. Kyseinen peli on Amerikassa vieläkin virallisesti saatavilla ja sille on omistettu jopa traileri PlayStationin-virallisella YouTube-kanavalla.

Lähde: Kotaku, Eurogamer, Best Themes (Facebook)

Lisää luettavaa