Amazon laajentaa pelitoimintaansa, entinen Sony Online Entertainment -pomo myös mukaan kuvioihin

Amazonin oma pelinkehitysosasto on taas kasvanut vielä yhdellä osastolla. Ja sitä johtaa EverQuest- ja PlanetSide-konkari John Smedley.

15.2.2017 22:03

Verkkokauppajätti Amazon laajentanut jälleen toimintaansa pelialalla. Viimeisimpänä yhtiö on avannut Kalifornian San Diegoon uuden pelistudion, jota johtaa EverQuestin ja Planetsiden kaltaisten massiivimoninpelien parissa työskennellyt entinen Sony Online Entertainment- ja Daybreak Game Company -pomo John Smedley.

Amazonilla on jo aiemmin ollut pelikehitysstudio niin Kalifornian Orange Countyssa kuin Seattlessakin, minkä ohella se omistaa myöskin Kaliforniassa toimivan Double Helix Gamesin. Kyseisiltä studioilta julki onkin tullut jo pelejä, kuten moninpelattava fantasiaurheilupeli Breakaway, selviytymispeli Crucible ja MMO-hiekkalaatikko New World. Amazonilta löytyy myös oma CryEngine-teknologiana pohjautuva Lumberyard-pelimoottorinsa.

Kehitteillä Smedleyn johtamassa studiossa on Amazonin mukaan jokin toistaiseksi vielä julkistamaton projekti, jonka on määrä käyttää hyväksi yhtiön omistamia AWS-verkkopalveluja ja Twitchia tuodakseen pelaajia yhteen. Sana ”kunnianhimoinen” näyttää myös löytyvän Amazonin projektia koskevasta tiedotteesta.

Lähde: Amazon Games Studios

Lisää luettavaa