Peliyhtiö Atlus on ilmoittanut taistelupeli Persona 4 Arenan Xbox 360 sekä PlayStation 3 -version olevan aluelukittuja kaikilla mantereilla. Tapaus on merkillinen, sillä tavanomaisesti PlayStation 3 -pelit ovat olleet aluevapaita ja toimineet näin konsolilla kuin konsolilla, oli se sitten hankittu Euroopasta, Yhdysvalloista tai vaikkapa jopa Japanista.

Tieto lähti liikkeelle alkujaan Atlusin keskustelualueen moderaattorin jättämästä lausunnosta. Peliyhtiö on myöhemmin varmistanut asian ainakin EGM-lehdelle. Syytä ratkaisulle ei ole vielä annettu.

Siliconera-sivuston saaman tiedon mukaan pelin moninpelipalvelimet eivät kuitenkaan lukitsisi pelaajia omille alueilleen. Näin ollen esimerkiksi eurooppalainen pelaaja voi otella halutessaan yhdysvaltalaista kamppailijaa vastaan.

BlazBlue-luoja Arc System Worksin kehittämä Persona 4 Arena saapuu konsoleille Japanissa kuluvan kuun aikana, kun taas Yhdysvaltoihin se rantautuu elokuun alussa. Eurooppaan pelin tuo Zen United, joka ei ole vielä tiedottanut tarkemmasta julkaisuajankohdasta. Brittiläisen PQube-jakelijan mukaan elokuun loppu voisi kuitenkin olla julkaisun kannalta mahdollinen.

Lähde: EurogamerEGM Now, Siliconera,

Lisää luettavaa