Alone With You hylkää sinut avaruuteen – rakastumaan

Indiekehittäjä Benjamin Rivers jatkaa pyrkimyksiään kehitellä pelaajien valintoihin painottuvia pelejä. Seuraavaksi luvassa on romantiikkaan ja yksinäisyyteen nojaava Alone With You -seikkailu.

12.3.2014 21:02

Tunnelmallisesta Home-kauhupelistä vastannut pelisuunnittelija Benjamin Rivers on tuonut julki seuraavan pelinsä. Työn alla miehellä on parhaillaan Alone With You: seikkailupeli autiolle planeetalle tekoälyapurinsa kanssa ajautuneesta astronautista, jonka koettelemus on hahmon yksinäisestä tilanteesta huolimatta asetettu käsittelemään romanttisia teemoja.

– Jos Home oli kauhupeli ilman hirviöitä tai mahdollisuutta epäonnistua, Alone With You on deittisimulaattori ilman genren tavanomaisia osia, Rivers kuvaili Eurogamer-sivustolle.

Kuten Homen kanssa, pyrkii Rivers luomaan Alone With You’sta pelin, joka kulkee vahvasti pelaajan valintojen mukaisesti. Räjähtävää toimintaa on siis tältäkin peliltä aikalailla turha odottaa, joskin samalla kehittäjällä on ollut toki myös pyrkimys vältellä ajautumista visuaalisten novellien kerhoon. Toiminnallisuuksiltaan Alone With You pyrkiikin nimenomaan puhuttelemaan niitä pelaajia, jotka ovat tottuneet liikuttamaan ruudulla näkyviä hahmoja ja tutkimaan eteen asetettuja ympäristöjä.

Rivers on ollut vielä varsin vähäsanainen sen suhteen, mitä hän tarkalleen tarkoittaa, kun hän kuvailee peliään deittisimulaatiovertauksin. Hän kuitenkin on jo luvannut, että pelasi Alone With You’ta sitten esimerkiksi mies, nainen, hetero tai homo, pitäisi pelin tarjota hyvät samaistumismahdollisuudet.

Mekaniikoiltaankaan luvassa ei pitäisi olla ihan sitä perinteisimpää virtuaalilellittelyä.

– Useimmat deittisimulaatiot keskittyvät esineellistettyihin tehtäviin, joissa tarkoituksena on ”voittaa” hahmon sydän puolelleen. AWY ei hyödynnä tällaista suuntaa.

Eurogamerin tietojen mukaan Alone With You on vielä varsin varhaisessa kehitysvaiheessa ja näin esimerkiksi sen alustoja ei ole vielä vahvistettu. Oheisesta trailerista voi jo kuitenkin napsia esimakua siitä, millaista tunnelmaa odotettavissa voisi olla.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa