Alkuperäisen World of Warcraftin virallinen elvytys etenee – pohjana 12 vuotta vanha 1.12-versio

World of Warcraftin Classic -version kehityksen edistymisestä on saatu infoa.

16.6.2018 12:08

Alkuperäisen World of Warcraft -pelikokemuksen takaisin tuova World of Warcraft Classic -hanke on päässyt hyvään vauhtiin Blizzardin sisällä. Perjantaisessa blogikirjoituksessa kehitystiimi on vahvistanut, että Classic on perustumassa näillä näkymin World of Warcraftiin kesällä 2006 esiteltyyn 1.12-päivitykseen ja että siitä on luotu tähän mennessä parikin prototyyppiä.

Ensimmäisen prototyypin voimin Blizzard lähti selvittämään, mitä sillä oli ylipäätänsä muinaisista ajoista asti enää tallella esimerkiksi koodin ja tietokantojen suhteen. Tiimi onnistuikin lopulta saamaan kasaan version, joka mahdollisti niin hahmojen luomisen, perinteisten tehtävien tekemisen, tasojen keruun kuin kuolemisen.

Ongelmitta varhainen kokeiluversio ei kuitenkaan toki pyörinyt. Se oli ensinnäkin kiivas kaatumaan ajoittain, eikä tunnistanut tämän päivän näytönohjaimia tai tukenut World of Warcraftin nykyistä kirjautumisjärjestelmää. Aluksi sillä oli ongelmia myös modernien tietoturvarominaisuuksien kanssa.

Toisella prototyypillä Blizzard lähti seuraavaksi selvittämään, voisiko se rakentaa klassisen World of Warcraft -kokemuksen yhdistämällä pelin modernia koodia pelin 1.12-version käyttämään dataan. Viikkojen työn jälkeen tiimi kertoo saaneensa asian suhteen varsin positiviisia tuloksia. Blizzardilla ollaankin nyt varmoja, että Classicin kehittäminen on mahdollista ilman, että tiimin täytyisi uhrata menneen 13 vuoden varrella tehtyjä edistyksiä pelin koodipohjan kanssa.

1.12-version Blizzard kertoo valinneensa Classicin pohjaksi siksi, että tiimi kokee sen edustavan valmiinta kokonaisuutta, johon klassinen World of Warcraft -kokemus koskaan ylsi. Päätöksen kehittäjät kertovat tehneensä tietysti tarkan pohdinnan jälkeen.

Yksityiskohtaisemmin World of Warcraft Classicin edistymiseen on mahdollista syventyä lähdelinkistä. Julkaisuajankohtaa ja muita julkaisuyksityiskohtia hankkeelle ei vielä ole, vaan niiden suhteen Blizzardilla tuntuu olevan vielä rutkasti selvitettävää.

Lähde: World of Wracraft (kotisivu)

Lisää luettavaa