Alkuperäinen Half-Life on 20 vuotta vanha – aika juhlia uudella Black Mesa -trailerilla

Half-Life on 20 vuotta vanha, mitä kelpaa juhlia ainakin kevyesti.

19.11.2018 18:31

Valven hittiräiskintä Half-Life on tasan 20 vuotta vanha. Gordon Freeman ja tämän uskollinen sorkkarauta debytoivat 19. marraskuuta 1998 käynnistäen pelisarjan, joka on sittemmin noussut tunnetuksi varsinkin siitä, kuinka täydellisesti ja tyydyttävästi se onnistuttiin koko fanikunnan mielestä päättämään.

Valve ei ole merkkipäivää juuri kummoisemmin juhlinut, mutta esimerkiksi Crowbar Collective ei ole asiaa unohtanut. Alkuperäisestä Half-Lifesta omaa Black Mesaksi kutsuttua faniuusioversiota tekevä tiimi julkaisi pelistään tällä viikolla uuden trailerin, joka esittää ensimmäistä kertaa isommin sen kauan odotettua Xen-osiota.

Black Mesa on jo vuosia työn alla ollut projekti, jonka on määrä saada päätös nimenomaan Xen-osuuden saapuessa. Sen julkaisuun Crowbar Collectivella menee kuitenkin vielä tovi, sillä tiimi arvioi sisällön olevan valmis ensi vuoden huhti-kesäkuussa. Aikaa työssä on vienyt muun muassa se, ettei päätös perustu suoraan vain vanhaan Half-Life-materiaaliin, vaan se on luotu aikalailla alusta alkaen ottaen vain vaikutteita alkuperäisestä klassikosta. Kestoa Xenille on arvioitu noin kuuden tunnin edestä.

Early access -kuosissa Black Mesa on ollut pelattavissa Steamissa keväästä 2015 lähtien. Kovasti kehutulla faniuusioversiolla on hintaa 18 euroa.

Half-Lifen synttäreihin sopien YouTuben dokumenttikanava Noclip on vuorostaan julkaisemassa pian uuden videon, jossa käsitellään Half-Lifen vaikutusta pelialaan. Haastatteluun siihen on saatu niin tunnettuja pelinkehittäjiä, modaajia kuin ihan vain pelaajiakin. Sen traileri on myös katsottavissa alta.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa