Alkuperäinen Doom 3 piiloutui Steamissa yli 90 euron hintalapun taakse (päivitetty)

Doom 3:n alkuperäisversio ei ole Steam-palvelussa myynnissä enää erikseen.

23.10.2012 22:54

Julkaisija Bethesda vaikuttaisi pyrkivän ohjaamaan ihmisiä uuden Doom 3 BFG Editionin pariin keinolla jos toisellakin. Steam-palvelun käyttäjät ovat nyt huomanneet, että Doom 3:n alkuperäisversio sekä sen lisäosa Resurrection of Evil ovat saatavilla palvelusta enää vain osana 93 euron hintaista Super id Software Packia.

Googlen välimuistitallennusten mukaan peli sekä sen lisäosa olivat saatavilla Steamista vielä erikseen lokakuun 10. päivä. Toki myös BFG Editionin ulkopuolellekin jäänyt Final Doom näyttää menettäneen itsenäisyytensä kaiken ohessa.

Tuoreemman pelimoottorin johdosta päivitetty Doom 3 ei muun muassa pidä sisällään tukea alkuperäisteoksen saamille modeille, joiden avulla pelikokemustaan on voinut hioa jo vuosien ajan merkittävästi. BFG Edition ei myöskään ainakaan vielä tue kummemmin muutenkaan modaajien työtä, mikä on saattanut saada jotkut mieltymään enemmän juurikin alkuperäisen pelin tarjontaan.

Tyystin alkuperäispeli ei näytä latauspalveluista sentään poistuneen. Eurogamer huomioi, että ainakin Gamefly kaupittelee vielä teosta.

Päivitys 24.10. kello 1.35: Giant Bombin saamien tietojen mukaan id Software pyrkii palauttamaan alkuperäisen Doom 3:n normaaliin Steam-myyntiin.

Lähde: Eurogamer(1), (2), Steam

Lisää luettavaa