Alko palaa pelimarkkinoille: kehuttu suomalaispeli Lydia valistaa pian ilmaiseksi

Alko on palannut taas pelien pariin ryhtymällä kehutun Lydia-seikkailupelin mobiilijulkaisijaksi.

30.11.2017 19:13

Kotimainen alkoholin vähittäismyyjä Alko on napannut kehutun Lydia-seikkailupelin osaksi valistuspeliensä valikoimaa. Tarkoituksena Alkon olisi tuoda siitä näin ollen saataville keväällä täysin suomenkielinen mobiiliversio, jota on mahdollista pelata ilmaiseksi..

Alunperin pc:lle ilmestynyt Lydia kertoo alkoholismista ja sen vaikutuksista lapsiin seuraten pienen Lydia-tytön ja tämän Teddy-nallen koettelemuksia. Pelin on tehnyt suomalainen Platonic Partnership, joka palkittiin Lydian ansiosta marraskuun alussa vuoden kotimaiseksi pelinkehittäjäksi.

– Me olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä Alkon kanssa. Alko on hyödyntänyt pelejä vastuullisuustyössään jo kauan, ja se että saamme Lydia-pelimme osaksi tätä jatkumoa, on uskomattoman hieno asia. Pelit ovat erinomainen tapa tuoda arkaa aihetta esiin, ja antaa ihmisten kokea turvallisesti vuorovaikutteisen tarinan kautta niitä ahdistaviakin tunteita, joita alkoholin väärinkäyttö alkoholistin lähipiirissä, ja erityisesti lapsissa, aiheuttaa, Platonic Partnershipin Jussi Loukiainen kertoo.

Alko on puuhaillut valistuspelien parissa aiemmin varsinkin 80-luvulla Hup-Pelin ja Promillen voimin. Jälkimmäiseksi mainittu pomppi varsinkin hiljattain julkisuudessa, kun pitkään kadonneeksi luultu tietokonepeli löytyikin yllättäen lojumasta Tampereelta Kaupin metsästä.

Pelaaja-lehden arvostelun Lydiasta voi katsastaa tästä.

Lähde: Alko, Platonic Partnership

Lisää luettavaa