Alko julkaisi palkitun suomalaispeli Lydian ilmaiseksi mobiililaitteille

Palkitun Lydia-pelin voi kokea nyt mobiililaitteilla suomeksi ja ilmaiseksi.

11.9.2018 18:04

Kotimaisen Platonic Partnershipin seikkailupeli Lydia on saatavilla pc:n ohella nyt myös Android- ja iOS-laitteilla. Suomessa pelin voi ladata mobiilialustoille ilmaiseksi ja kokea samalla ensimmäistä kertaa ihan myös suomeksi käännettynä..

Mobiilijulkaisusta on ollut vastuussa kotimainen alkoholin vähittäismyyjä Alko, joka on ryhtynyt tempaukseen osana Lasten seurassa -ohjelmaansa. Ohjelman tarkoituksena on silmäillä aikuisten alkoholinkäyttöä lasten silmin, mikä on keskeinen osa myös Lydian kertomaa tarinaa. Peli käsittelee alkoholismia ja sen vaikutusta lapsiin nuoren Lydia-tytön ja tämän Teddy-nallen koettelemuksia seuraten.

– Jos yksikin pelaaja kokee ymmärtävänsä enemmän alkoholinkäytöstään tai alkaa miettiä omaa alkoholinkulutustaan, olemme saavuttaneet tavoitteemme pelin kanssa, Platonic Partnershipin kehittäjä Jussi Loukiainen kertoo STT:lle.

Jo pc-versiollaan Lydia on herättänyt kosolti huomiota ja kiitosta Suomessa. Peli palkittiin kevään Finnish Game Awards -gaalassa viime vuoden parhaana pelisaavutuksena, minkä lisäksi Platonic valittiin vuosi sitten GameXpo-messuilla myös vuoden suomalaiseksi pelinkehittäjäksi.

Lähde: STT, Android, Apple

Lisää luettavaa