Ajopelikehittäjä Codemasters siirtyy Take-Twon valtakuntaan

Hintaa kaupoille on kertymäsäs lähemmäs miljardi.

10.11.2020 17:27

Pelijätti Take-Two on virallistanut aikeensa hankkia brittipelitalo Codemastersin omistukseensa.

Yhtiöiden tiedettiin olleen neuvottelupöydissä aiemmin viime viikolla. Nyt Take-Two sekä Codemastersin hallitus ovat päässeet kuitenkin sopuun suositellusta ostotarjouksesta, jonka myötä Take-Two olisi hankkimassa Codemastersin osakkeet haltuunsa yhteensä noin 759 miljoonan punnan eli noin 849 miljoonan euron hintaan.

– Codemastersilla on maineikas historia eräiden alan rakastetuimpien ja kaupallisesti menestyneimpien autopelisarjojen luojana. Me uskomme, että heidän tarjontansa tukisi suuresti urheiluportfoliotamme ja ehostaisi entisestään organisaatiomme pitkän linjan kasvua, Take-Twon toimitusjohtaja Strauss Zelnick perustelee ostohalujaan.

– Suosittelemalla tätä tarjousta Codemastersin hallitus uskoo sen olevan kaikkien osakkeenomistajien etujen mukainen, Codemastersin puheenkohtaja Gerhard Florin jatkaa.

Kauppojen on odotettu valmistuvan tammi-maaliskuussa 2021.

Codemasters tunnetaan nykyisin erityisesti F1– sekä Dirt-ajopeleistään, ja hankkipa se hiljattain myös Project CARS -tekijä Slightly Mad Studiosin. Yhtiöllä on historiaa myös esimerkiksi Game Genie -huijausmoduulin luojana, Micro Machines -pelien työstäjänä sekä Operation Flashpoint -sarjan yhtenä tekijänä ja julkaisijana.

Take-Twon tytäryhtiöihin lukeutuvat ennestään sellaiset tapaukset kuin Grand Theft Auto -kehittäjä Rockstar Games, urheilu- ja toimintapelejä julkaiseva sekä kehittävä 2K Games ja pienempiä pelijulkaisuhankkeita hoitava Private Division.

Lähde: Take-Two Interactive

Lisää luettavaa