Aikakauden loppu: pelistrategiaoppaita 28 vuotta tehnyt Prima Games saapuu tiensä päähän

Prima Gamesin on aika lopettaa toiminta 28 vuoden jälkeen.

10.11.2018 05:06

Vuodesta 1990 asti vaikuttanut pelistrategiaoppaiden tekijä Prima Games on sulkeutumassa. Kaliforniasta asti toimineen kustannusyhtiön taru loppuu, sillä sen emoyhtiö DK on todennut, ettei sen pyörittäminen ole enää kannattavaa.

– Vuoden kestäneen laajan katselmoinnin jälkeen tutkimme monia keinoja monipuolistaa Prima Gamesia, mutta alan nopeatempoiset dynamiikat ovat pysyneet meille vaikeina. Omistautunut tiimimme on tehnyt kaikkensa kääntääkseen liiketoiminnan taas jaloilleen, mutta haastavat markkinaolosuhteet ovat ikävä kyllä olleet meitä vastaan, DK:n toimitusjohtaja Ian Hudson kertoo Publishers Weeklyn saamassa tiedotteessa.

Priman varsinainen sulkeutuminen tapahtuu maaliskuun aikana, mihin mennessä yhtiö hoitaa loppuun sen tämänhetkiset projektit. Uusia hankkeita se ei ota enää vastaan.

Prima Games lukeutuu pelistrategiaoppaiden tekijöiden joukossa selvästi siihen isompaan kastiin. Sen sulkeutuminen kertookin paljon markkinoiden nykytilasta. Jo vuosia pelioppaita on ollut helpompaa ja ennen kaikkea ilmaista löytyy suoraan opastutukseen erikoistuneilta verkkosivuilta. Oppaiden kulutustavat ovat ylipäätänsä myös muuttuneet vauhdilla viimeisinä vuosina YouTuben ja vastaavien videopalveluiden suosion myötä.

Lähde: Publishers Weekly

Lisää luettavaa