Strategiaklassikko Age of Empiresin remasteroiva ja paikoin myös uusivan Age of Empires: Definitive Editionin julkaisu viivästyy. Ensiviikkoisen lokakuun 19. päivän sijaan peliä tähdätään nyt ympäripyöreämmin ensi vuodelle kehittäjien päätettyä jatkaa työnsä hiomista hieman aiottua pidempään.

– Kun päätimmi uudelleenjulkaista alkuperäisen Age of Empiresin, kävimme läpi monia väittelyjä siitä, miten pitkälle entisöinnin pitäisi mennä. Klassikon uudelleenjulkaisemisen haaste on juurikin se, että kyseessä on klassikko, joka ansaitsee tulla kohdelluksi varovaisella kunnioituksella. Samaan aikaan elävässä ja menestyvässä genressä strandardit kehittyvät jatkuvasti, teknologia edistyy ja pelaajien odotukset muuttuvat. Tämä koskee RTS-pelejä siinä missä muitakin genrejä. Haasteena on näin ollen uudelleenluoda kokemus ei sellaisena kuin se oli, vaan sellaisena kuin me kaikki muistamme sen, Age of Empiresin kotisivuilla kerrotaan.

Lykkääntymisen myötä kehittäjät ovat luvanneet päästää tuhansia useampia pelaajia osaksi Age of Empires: Definitie Editionin suljettuun betaan.

Age of Empires: Definitie Editionin myös kokonana uusi Age of Empires IV -peli on työn alla. Sitä kehittää strategiakonkari Relic Entertainment.

Lähde: Age of Empires (kotisivu)

Lisää luettavaa