Age of Empires IV julkaistaan syksyllä – uutta pelikuvaa ja yksityiskohtia paljastettu

Age of Empires II:n ja III:n Definitive Editionit jatkavat nekin laajenemista.

10.4.2021 17:12

Microsoft ja Relic Entertainment ovat esitelleet uuden satsin yksityiskohtia ja pelikuvaa Age of Empires IV:stä. Esittely tapahtui osana yhtiöiden tuoretta verkkolähetystä, joka vahvisti heti alkuun, että Age of Empires IV on määrä tuoda saataville Microsoft Storeen ja Steamiin tulevan syksyn aikana.

Jo aiemmin julkistettujen englantilaisten sekä mongolien ohella pelin sopii odottaa julkaisussa kaikkiaan kuutta muuta sivilisaatiota. Lähetyksen yhteydessä näistä paljastettiin kaksi: kiinalaiset ja Delhin sulttaanikunta.

Pelissä nähtävästä neljästä historiallisesta kampanjasta yhden on vuorostaan vahvistettu perustuvan vuonna 1066 käynnistyneeseen normannivalloitukseen. Siinä Vilhelm Valloittajan johtamat normannit suuntaavat siis nappaamaan otetta Englannista, minkä koukerot jatkuvat lopulta noin vuosisadan verran.

Age of Empires IV:stä julkaistua pelikuvaa ja esittelypätkiä voi katsastaa alta. Oheen on upotettu peliä esitellyt verkkolähetys myös kokonaisuudessaan. Lisää tiedonjyviä voi yrittää metsästää osana Age of Empires IV:n kotisivuille väliaikaisesti luotua Virtual Village -portaalia.

Mikäli Age of Empires IV:ää on kiinnostunut testaamaan suljetun betan merkeissä ennen sen virallista julkaisua, on siihen mahdollista päästä osana Age Insider -ohjelmaa. Mukaan voi rekisteröityä pelin kotisivuilla.

Verkkolähetyksen yhteydessä Age of Empires II:n ja III:n Definitive Edition -versiot saivat nekin huomiota. Age of Empires II: Definitive Edition valmistautuu saamaan kesällä toisen lisäosansa Dawn of the Dukesin, joka keskittää taktikoinnin Itä-Eurooppaan muun muassa uusien kampanjoiden merkeissä. Myöhemmin vuoden aikana peli päivittyy myös mahdollisuudella pelata muutamia kampanjatehtäviä ja historiallisia taisteluja yhteistyön merkeissä.

Age of Empires III: Definitive Edition vastaanottaa puolestaan jo 13. huhtikuuta uutena sivilisaationa Yhdysvallat, joka on mahdollista avata käyttöön ilmaiseksi rajatun aikaa koettavissa olevan moniosaisen haasteen suorittamalla. Myöhemmin tänä vuonna tulossa on lisäksi laajennus, jolla mukaan saadaan afrikkalaisia sivilisaatioita.

Lisää luettavaa