Activision-pomo Bobby Kotick luopuu palkastaan ja jättibonuksistaan yhtiötä ravistelevan kriisin ajaksi

Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick ottaa reilun palkanalennuksen.

24.3.2022 13:38

Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick kertoo ottavansa merkittävän palkanalennuksen yhtiön työkulttuuriin liittyvien ongelmien vuoksi.

Pelijätin julkisuuskuva on ryvettynyt tänä vuonna huomattavasti. Activision Blizzardia vastaan on nostettu useita kanteita ja tutkintoja sekä syrjivän työkulttuurin että asian hoitamiseen liittyvän salailun tiimoilta, vaikka yhtiön johto onkin vannonut tekevänsä kaikkensa asioiden korjaamisen eteen. Toimitusjohtaja Kotick kertoo nyt yhtiön julkaisemassa tiedotteessa pyytäneensä yhtiön johtokuntaa alentamaan vuosipalkkaansa 62 500 dollariin, joka on pienin Kalifornian lainsäädännön sallima palkkaus johtotehtävissä työskentelevälle henkilölle. Kotick on aikaisemminkin ottanut vastaan palkanalennuksia, mutta tällä kertaa hän on pyytänyt leikkaamaan myös bonuksensa, joita hänelle maksettin viime vuodelta yli 130 miljoonan euron edestä.

Tiedotteen mukaan Kotick on pyytänyt johtokuntaa leikkaamaan kompensaatiotaan siihen asti, kunnes yhtiö on saavuttanut kriisin ratkaisemiseksi asettamansa yhdenvertaisuustavoitteet. Yhtiö on esimerkiksi kertonut ottavansa nollatoleranssilinjan työpaikkahäirintään ja sitoutuvansa kasvattamaan naiseksi ja muunsukupuoliseksi identifioituvien henkilöiden osuuden työntekijöissään 50 prosenttiin. 

Lähde: Activision Blizzard

Lisää luettavaa