Activision Blizzardin työntekijät ottavat isoja askelia kohti järjestäytymistä – lakkorahasto auki ja ammattiliitto vireille

Activision Blizzardilla on kattava lakko käynnissä.

10.12.2021 12:49

Activision Blizzardin työntekijät ovat käynnistäneet järjestäytymisprosessin ja avanneet GoFundMe-sivun, jossa kerätään lahjoitusvaroja lakkorahastoon.

Osa Activision Blizzardin työntekijöistä pyytää nyt yhteistyössä media-alan ammattiliiton Communications Workers of American kanssa pelitalon koko henkilökuntaa allekirjoittamaan ammattiliiton valtuutuskortin. Ammattiyhdistyskorttien jakaminen on osa prosessia, jonka tarkoitus on lopulta johtaa työehtosopimusneuvotteluoikeuksien saamiseen. Yhdysvaltain kansallisen työsuhdelain mukaisesti työntekijöillä on oikeus neuvotella kollektiivisesti liiton kautta vain, jos työntekijöiden enemmistö on siihen suostuvainen.

Lisäksi A Better ABK -työntekijäryhmittymä ilmoitti eilen uuden laajan lakon käynnistymisestä. Ryhmä kannustaa pelialan ammattilaisia tukemaan ryhmää ja sen pyrkimyksiä kestävän muutoksen luomisessa. Solidaarisuutta osoittavat ohjataan lahjoittamaan lakkorahastoon GoFundMe-sivuston kautta.

Lakkorahaston on tarkoitus tuoda taloudellista turvaa lakkoon osallistuville työntekijöille. GoFundMe-keräyksen tavoitteena on koota noin miljoona dollaria niin nykyisen työnseisauksen kuin tulevienkin lakkojen tueksi. Tähän mennessä keräys on poikinut noin 220 000 dollaria.

Activision Blizzardin työntekijät ovat järjestäneet laajemman ulosmarssin jo kolme kertaa viimeisen viiden kuukauden aikana työolojensa ja johtohenkilöstön toiminnan johdosta. Yhtiö haastettiin heinäkuun lopulla oikeuteen seksuaalisesta häirinnästä ja sukupuolisyrjinnästä. Viimeisin niitti työntekijöille on ollut Raven Software -studion testaajien kokemat irtisanomiset.

Lähde: The Washington Post

Lisää luettavaa