Activision Blizzard sovittelee syrjintäkanteen miljoonakorvauksilla

Activision Blizzardia syytettiin sukupuoleen kohdistuneesta syrjinnästä.

18.12.2023 08:15

Activision Blizzard sovittelee sukupuoleen perustuvaa syrjintää koskevan oikeusjutun jättisummalla.

Yhtiö haastettiin vuonna 2021 oikeuteen naistyöntekijöiden syrjinnästä. Yhtiön väitettiin syrjineen naisia sekä palkkaus- että ylennyskäytännöissä vuosien 2015-2020 aikana. Nyt yhtiön kerrotaan päässeen jutussa sopuun asiaa ajaneen Kalifornian osavaltion kansalaisoikeusosaston kanssa.

Sovitteluratkaisun osana Activision Blizzardin on määrä maksaa naispuolisille työntekijöille yhteensä enintään 46,75 miljoonan dollarin edestä korvauksia. Lisäksi yhtiön kerrotaan maksavan reilun yhdeksän miljoonan dollarin edestä asianajokuluja.

Osana sopimusta todetaan, ettei yhtiön toimitusjohtaja Bobby Kotickin tai yhtiön hallituksen havaittu tutkimuksessa syyllistyneen väärinkäytöksiin tai mahdollistaneen järjestelmällistä häirintää tai syrjintää. Asiantuntijoiden mukaan sukupuolten välillä oli todennettavissa palkkakuilu kokonaisuudessaan, mutta palkkaeroja ei havaittu samantasoisten työntekijöiden välillä.

Mikäli oikeus hyväksyy osapuolten välisen sopimuksen, nousevat yhtiön kokonaiskorvaukset enimmillään lähes 56 miljoonaan dollariin. Activision Blizzard on vakuutellut, ettei se ole syyllistynyt syytöksissä väitettyihin asioihin. Yhtiön mukaan myös sovitteluratkaisun yhteydessä tehdyt päivitetyt kirjaukset vahvistavat, ettei väitettyä järjestelmällistä syrjintää tapahtunut yhtiössä.

Lähde: Venturebeat

Lisää luettavaa