Pelialan yhtiöt jatkavat vetäytymistään Venäjältä Ukrainan sodan vuoksi.

Viimeisimpänä toimenpiteistään ovat kertoneet Activision Blizzard ja Epic Games. Activision Blizzard kertoo lopettaneensa peliensä myynnin Venäjällä konfliktin ajaksi ja etsivänsä keinoja Ukrainan kansan tukemiseksi. Yhtiö kertoo esimerkiksi lahjoittavansa kaksinkertaisen summan rahaa työntekijöidensä avustusjärjestöille tekemiä lahjoituksia kohtaan. Activision Blizzard kertoo myös tukevansa Puolassa asuvien työntekijöiden vapaaehtoisia avustustoimia Ukrainasta saapuvien pakolaisten auttamiseksi.

Epic Games kertoo myös lopettaneensa peleihinsä liittyvän kaupankäynnin Venäjällä Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen vuoksi. Yhtiö ei kuitenkaan estä venäläispelaajia pelaamasta pelejä viitaten viestintäkanavien auki pitämiseen vapaan maailman suuntaan.

Ennen Activision Blizzardia ja Epic Gamesia Venäjän markkinoilta vetäytyi joukko muita merkittäviä pelialan toimijoita. Esimerkiksi Microsoft, Electronic Arts ja CD Projekt ovat kertoneet lopettavansa pelien myymisen Venäjällä. Tiettävästi myös Sony päätyi viime tingassa vetämään perjantaina ilmestyneen Gran Turismo 7:n myynnistä Venäjällä, vaikka yhtiö ei olekaan vahvistanut virallisesti mahdollisia toimenpiteitään Venäjän hyökkäyksen vuoksi.

Lähde: Activision Blizzard, Epic Games

Lisää luettavaa