Activision Blizzard aikeissa panostaa mobiilipelaamiseen – suunnittelee useampien pelisarjojen tuomista taskukokoon

Activision Blizzard näkee kaikki pelisarjansa potentiaalisina mobiilipeleinä.

8.11.2019 19:58

Sijoittajilleen pitämässään tilikatsauksessa Activision Blizzardin puheenjohtaja ja operatiivinen johtaja Coddy Johnson paljasti yhtiön panostavan mobiilipelikehitykseen ja harkitsevan kaikkia omistamiaan pelisarjoja potentiaalisina mobiilisovituksina.

Activision Blizzardille mobiilimarkkinat ovat olleet viime vuosina merkittävä osa sen tulosta, sillä yhtiön tuloksesta jo kolmannes tulee pelkästään mobiilipeleistä. Merkittävä tekijä tälle on yhtiön vuonna 2016 hankkima Candy Crush Saga -studio King, minkä lisäksi yhtiö julkaisi hiljattain menestyksekkään Call of Duty: Mobilen ja valmistautuu Diablo Immortalin julkaisuun.

Johnson paljasti samalla, että potentiaalisia mobiilisovituksia ei ole suljettu minkään sarjan osalta, vaan yhtiön kaikki suositut pelisarjat saattavat ilmestyä tulevaisuudessa myös mobiililaitteille.

Yhtiön suunnitelmiin lukeutuu kolmeen eri kategoriaan kuuluvaa mobiilisovitusta. Ensimmäiseen kuuluvat emopelin pelattavuutta laajentavat mobiilipelit, kuten Call of Duty: Mobile. Toisena ovat suosittujen konsoli- tai pc-pelien uudelleensovitukset, kuten Hearthstone, ja viimeisenä alustojen välistä pelaamista tukevat pelit, joita voitaisiin pelata konsoleiden, pc:n ja mobiililaitteiden välillä.

– Kehittämämme AAA-pelit toimivat mobiililaitteilla, koska näiden laskennallinen ja graafinen suorituskyky on parantunut. Ja rehellisesti sanottuna myös pelaajien odotukset ovat kehittyneet parempaan. Monet meidän maailmanlaajuisesti suosituimmista peleistä ovat ensimmäisen persoonan räiskintää tai strategiaa, jotka sopivat yhteen meidän portfolion kanssa. [Ja] meillä on mahdollisuus toteuttaa nämä, Johnson avaa suunnitelmiaan.

Lähde: GameSpot

Lisää luettavaa