90-luvun klassinen Castlevania-kaksikko on saapumassa PlayStation 4:lle

Pari Castlevania-klassikkoa näyttäisi kovasti tekevän tietään PlayStation 4:lle.

25.9.2018 08:38

Castlevania: Symphony of the Night sekä Rondo of Blood näyttäisivät valmistelevan laajentumistaan PlayStation 4:lle, jos ikärajalautakuntien sivuihin on uskominen.

Sekä Yhdysvaltain ESRB että Korean oma ikärajalautakunta ovat listanneet sivuillaan PS4:lle saapuvan Castlevania Requiem -kokoelman, joka sisältää yllämainitun kaksikon. Konami ei ole virallisesti julkistanut kokoelman olemassaoloa, mutta kaksi erillistä virallista tahoa ajaa miltei saman asian pelin varmuuden suhteen.

Castlevania: Rondo of Blood julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1993 ja sen virallinen jatko-osa, Symphony of the Night, muutama vuosi myöhemmin 1997. Etenkin jälkimmäistä osaa pidetään kulttiklassikkona ja eräänä maailman parhaimpina peleinä. Sitä saa pitkälti kiittää yhdessä Super Metroidin kera myös yleisesti käytetyn metroidvania-termin läpilyönnistä.

Raportin mukaan Castlevania Requiem on kehitteillä ainakin PlayStation 4:lle.

Mikäli mielenkiinto heräsi, Pelaajalehti.comissa on muisteltu molempia seikkailuja viikonlopun retroartikkeleissa. Castlevania: Symphony of the Nightista voi lukea täältä, ja Castlevania: Rondo of Bloodista vuorostaan täältä.

Lähde: ESRB

Lisää luettavaa