3DS:ssä puhkuu vielä eloa: Nintendo vahvisti julkaisupäiviä ja teki myös muita julkistuksia

Nintendo uusimmassa Direct-lähetyksessä ei unohdettu puhua Switchin ohella 3DS:stä. Muun muassa uusi kaksiulotteinen Pikmin ja Ever Oasis on nyt päivätty.

13.4.2017 17:29

3DS on edelleen voimistaan, mistä Nintendo muistutti viime yönä tuoreimmalla Direct-verkkolähetyksellään.

Osana lähetystä Nintendo vahvisti ensinnäkin pari kappaletta julkaisupäiviä seuraaville suuremmille 3DS-nimikkeilleen. Uusi kaksiulotteinen Pikmin-seikkailu Hey! Pikmin on vahvistunut nyt heinäkuun 28. päivälle. Yhteistyössä japanilaisstudio Grezzon ja Secret of Mana -ohjaaja Koichi Ishiin kanssa tehty Ever Oasis on sekin päivätty nyt kesäkuun 23. päivälle. Pitkänä Eurooppaan lupailtu Dr. Kawashima’s Devilish Brain Training saapuu sekin viimein Eurooppaan noin viiden vuoden odottelun jälkeen heinäkuun 28. päivä.

Myös muutama kolmannen osapuolen 3DS-nimike sai samalla päiväyksen. Roolipeluuta ja korttipohjaista toimintaa tarjoileva Culdcept Revolt on Nintendon mukaan saapumassa Eurooppaan 1. syyskuuta. Omien roolipelien rakentelun mahdollistava RPG Maker FES humpsahtaa alustalle vuorostaan 23. kesäkuuta.

Muita Directissa tehtyjä 3DS-julkistuksia olivat esimerkiksi vahvistus sille, että toukokuussa saapuva Fire Emblem Echoes on saamassa oman kausipassinsa sekä myös ilmaista lisäsisältöä. Nintendon erikoiselle Tomodachi Life -elämäsimulaattorille eräänlaista roolipeliäjatkoa tarjoileva Miitopia on senkin luvattu saapuvan länteen vielä myöhemmin tänä vuonna.

Uuden moninpelikeskeisen Kirby-pelin on myös kerrottu saapuvan 3DS:lle hahmon 25-vuotisen taipaleen kunniaksi, joskaan siitä ei vielä tiedetä juuri enempää. Synttäreiden kunniaksi Kirby: Planet Robotista tutut mininpelit Team Kirby Clash ja Kirby 3D Rumble julkaistaan itsenäisinä ehostettuina latauspeleinä konsolille. Team Kirby Clashin pitäisi olla jo saatavilla kirjoitushetkellä ja se on kokeiltavissa ilmaiseksi

Muutamia pienempiä Switch-julkistuksia saatiin toki myös Directin yhteydessä jo aiemmin uutisoitujen Splatoon 2:n ja ARMSin julkaisupäivien lisäksi. Monopoly on esimerkiksi saamassa oman Switch-käännöksensä, kuten myös Darksiders-konkareiden kehittämä roolipeli Battle Chasers: Nightwar. Toimintapeli Fate/Extella: The Umbral Starin on vahvistettu senkin saapuvan alustalle Euroopassa 21. heinäkuuta.

Nintendo on tuomassa Switchin Joy-Con-ohjaimia varten 16. kesäkuuta myös paristo-lisäosan, jolla ohjaimiin voi saada lisää virtaa vähemmillä latauksilla.

Kokonaisuudessaan tuoreimman Direct-lähetyksen voi katsastaa alta.

Lisää luettavaa