3DS saa massiiviroolipelin Dragon Quest X:n muodossa

Lännen ihmetellessä edelleen, missä Dragon Quest X viipyy, saavat japanilaiset pelin jo 3DS:llekin.

8.7.2014 14:52

Square Enix jatkaa Dragon Quest X:n tuomista uusille alustoille. Alkujaan Wiille ja myöhemmin myös Wii U:lle, Android-laitteille ja pc:lle saapunut massiiviroolipeli saadaan seuraavaksi peräti 3DS:lle, jolla ainakaan kilpailun ei pitäisi genren suhteen muodostua ongelmaksi.

Pelin mobiiliversioiden tapaan 3DS:n Dragon Quest X on käyttämässä hyödykseen pilviteknologiaa. Pelin pelaaminen tapahtuu siis suoratoiston avulla, millä Square Enix kiertää muun muassa monia 3DS:n rajoituksia. Näin mahdolliseksi saadaan myös, että 3DS-pelaajat voivat pelata yhdessä muiden alustojen Dragon Quest X -seikkailijoiden kanssa.

Japanissa 3DS-versio julkaistaan syyskuun alussa 3 800 jenin (noin 30 euron) suositushinnalla. Myös 3DS:llä peli vaatii lisäksi kuukausimaksujen maksamista.

Tulevan elokuun aikana Dragon Quest X täyttää jo täydet kaksi vuotta. Tähänkään mennessä peliä ei kuitenkaan olla saatu vielä ollenkaan länsimaihin. Square Enix on kyllä pohtinut, josko sen olisi aika julkaista peli vielä laajemmillakin markkinoilla, mutta ensisijaisesti yhtiö näyttäisi tähyilevän edelleen vasta vain Kiinaa.

Lähde: Dragon Quest X (kotisivu), Siliconera

Lisää luettavaa